Terör saldırılarının bilançosu!

Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde "Çözüm Süreci"ni baltalayıcı eylemler yapan bölücü terör örgütü PKK, son günlerde vatandaşların güvenli seyahat hakkını engelleme ve bölge halkının refahtan daha fazla pay alabilmesi için yürütül

Terör saldırılarının bilançosu!

Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde "Çözüm Süreci"ni baltalayıcı eylemler yapan bölücü terör örgütü PKK, son günlerde vatandaşların güvenli seyahat hakkını engelleme ve bölge halkının refahtan daha fazla pay alabilmesi için yürütülen yatırımları sabote etmeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından başlattığı saldırıları sürdüren PKK, "Çözüm Süreci"nde devletin gerçekleştirdiği reformlar, yatırımlar ve teşviklerle eğitim, ekonomi, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda büyük değişim ve gelişim yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu insanının huzurunu baltalayıcı eylemler yapıyor.

Sürecin sağlıklı ve güvenli işleyebilmesi adına silahlarını bırakıp sınır dışına çıkmak yerine saldırılarını artıran teröristler, asker ve polisleri hedef almanın yanı sıra bölge insanının emniyetli şekilde seyahatini engellemeye çalışıyor, bazı yatırımları sabote ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 34 gündeki (7 Temmuz-9 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 26 güvenlik görevlisi (asker, polis ya da korucu) şehit edildi.

- TSK'nin hava operasyonları

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflere yönelik hava harekatında örgüte büyük zarar verildi.

Bokriskan bölgesindeki terör örgütünün barınma alanına düzenlenen hava harekatında örgütün sözde "Şehit Dilan" tabur komutanı Şerevan Fatuvan kod adlı terörist ile örgütün 4 büyük grup lideri etkisiz hale getirildi. Söz konusu harekatta 30 terörist yakalandı.

Öte yandan, Zergele Kampı'na yönelik hava harekatında örgütün kadın grubu "Şervan" sorumlusu "Gülten" kod adlı teröristin de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.

Hava harekatının Enze'deki barınma alanındaki bölümünde ise terör örgütüne ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta 25-30 kadın terörist öldürüldü.

TSK'nın teröristlere ait hedeflere yönelik hava harekatında dün itibarıyla 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı.

- Uyuşturucu ve parayı korumaya çalıştılar

Bu arada, teröristler hava harekatının başlaması üzerine Bokristan köyü bölgesindeki bir sığınakta muhafaza ettikleri örgüte ait para ve uyuşturucuyu daha güvenli olacağı gerekçesiyle Zergele bölgesindeki bir eve taşıdı. Hava harekatı nedeniyle çıkan yangında söz konusu evde hasar oluştu.

Teröristlerin uyuşturucu ve parayı kurtarmak için harcadığı yoğun çabaya rağmen uyuşturucunun tamamının imha edildiği, paranın ise çok az bir miktarının evden çıkarıldığı öğrenildi. Bu olaydan sorumlu tutulan 10'a yakın teröristin de örgüt tarafından hemen infaz edildiği öğrenildi.

Çoğunluğu PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana yaklaşık bin 600 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 340'ı tutuklandı.

- Terör ve çıkar amaçlı suç örgütü üyesi hükümlü ve tutuklular

Türkiye'deki cezaevlerinde, 3 Ağustos itibarıyla terör ve çıkar amaçlı suç örgütlerine mensup 6 bin 147 hükümlü ve tutuklu bulunuyor.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumları da kapsayan verilere göre, PKK'lı 3 bin 788 hükümlü ve 809 tutuklu, KCK'lı 195 hükümlü ve 58 tutuklu, DHKP-C'li 213 hükümlü ve 58 tutuklu, MLKP'li 37 hükümlü ve 7 tutuklu, TKP/ML-TİKKO'lu 102 hükümlü ve bir tutuklu, diğer sol örgütlere üye 143 hükümlü ve 55 tutuklu, ceza ve infaz kurumlarında tutuluyor.

Hizbullah üyesi 295 hükümlü ve 6 tutuklu, El Kaide'den 53 hükümlü ve 19 tutuklu, Hizb-ut Tahrir'den 8 hükümlü, DAEŞ'ten 5 hükümlü ve 62 tutuklu, diğer sağ örgütlere üye 97 hükümlü ve 136 tutuklu da cezaevlerinde bulunuyor.

- Son 24 saatte yaşananlar

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi. Kent merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, bir roketatar ve mermisi, 8 el bombası ve bir şarjör ile 364 mermi ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü yandaşlarınca bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Muhammed Onur Demir, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Mardin'in Midyat ilçesinde, şüpheli bir aracı durdurmak isteyen ve devriye görevi yapan ekibe, araçtan bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu Ahmet Ümit Sercan isimli polis memuru şehit oldu.

Muş'un Bulanık ilçesindeki Karaağaç Jandarma Karakol Komutanlığına, teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıya, güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alanın 14 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 112 Acil Servis ambulansına molotofkokteylli ve taşlı saldırıda bulunuldu.

İstanbul Alibeyköy'de düzenlenen operasyonda, Okmeydanı'nda 3 polis ve bir vatandaşın yaralandığı silahlı saldırıyla ilgisi olduğu belirlenen DHKP/C üyesi bir kişi gözaltına alındı.

Hakkari Yüksekova-Dağlıca yoluna terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki askeri birliğin nöbet kulübesine teröristler tarafından taciz ateşi açıldı.

Diyarbakır'da, Dicle Nehri kıyısındaki Kırklar Dağı Yaşam Konutları'nın yapımında yolsuzluk, usulsüzlük ve terör örgütüne fon aktardığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 6 ilde gözaltına alınan 28 kişiden 13'ü tutuklandı.

Bu arada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali, terör örgütü PKK'nın bölgeden çekilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem