TBMM'de nasıl oturacaklar

AK Parti Çorum Milletvekilli ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'teki oturma düzenine ilişkin bir toplantı yapmadıklarını ancak teamüllerin ve kurumsal bir işleyişin var olduğunu, bunların dışına çıkılamayacağını söyle

TBMM'de nasıl oturacaklar
AK Parti Çorum Milletvekilli ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'teki oturma düzenine ilişkin bir toplantı yapmadıklarını ancak teamüllerin ve kurumsal bir işleyişin var olduğunu, bunların dışına çıkılamayacağını söyledi.
 
"En büyük grup olarak AK Parti mevcut yerine ilave sıraları kullanacak diye düşünüyorum. Arkasından CHP gelecek. HDP ile MHP yer değişecek ve muhtemelen HDP, MHP'nin yerine geçecek" ifadesini kullanan Uslu, "Hem milletvekili sayısıyla hem oy sayısıyla mütenasip bir yerleşme durumu olacak. Bu yerleşme düzeni Meclis bürokrasisi adına ayarlanıyor, düzenleniyor" ifadesini kullandı.
 
Meclis Divanı'nın oluşumunda, partilere ayrılan kontenjanların kullanılmasında milletvekili sayısının dikkate alındığını dile getiren Uslu, bunun ötesinde "eski köye yeni adet getirmenin" söz konusu olamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem