Taşeronlardan tabutlu protesto

Ataması yapılamayan sağlıkçılar taşeron uygulamasını "tabutlu" eylemle protesto ettiler. Kadro bekleyen çalışanlar, taşerona son verilmesini istediler.   Ataması yapılamayan bir grup sağlık çalışanı, kadro talebiyle eylem düzenleyerek “taşeron” uygulaması

Taşeronlardan tabutlu protesto
Ataması yapılamayan sağlıkçılar taşeron uygulamasını "tabutlu" eylemle protesto ettiler. Kadro bekleyen çalışanlar, taşerona son verilmesini istediler.
 
Ataması yapılamayan bir grup sağlık çalışanı, kadro talebiyle eylem düzenleyerek “taşeron” uygulamasını protesto ettiler. Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu üyesi bir grup sağlık çalışanı, Abdi İpekçi Parkı’nda toplandı. Bir süre burada slogan atan grup, daha sonra “Atanamayan sağlık çalışanları” yazılı tabutu omuzlarına alarak, dövizlerle Sağlık Bakanlığı önüne yürüdü. Taşeron uygulamasını protesto eden grup, tabutun bakanlık önüne bırakılmasının ardından, temsili imam “atama duası” okudu.
 
Ataması yapılamayan bir grup sağlık çalışanı, Abdi İpekçi Parkı’nda kadro talebiyle “tabutlu” eylem düzenleyerek taşeron uygulamasını protesto ettiler. Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu Sözcüsü Aras Ali Altıntaş, grup adına basın açıklamasını okudu.Grup adına yapılan basın açıklamasında, 300 bine yakın sağlık çalışanının atama beklediği ileri sürülerek, sağlık alanında taşerona son verilmesi istendi.
 
Sağlık meslek liseleri ve sağlık meslek yüksek okullarına planlı bir şekilde öğrenci alınması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı kadro talep ettiği belirtildi. Açıklamada, 2015 yılı için, 20 binden az olmayacak bir kadrolu alım yapılana kadar mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi. Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem