Tanju Çolak ebediyete uğurlandı

Şırnak'ta Kato Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan Amasyalı Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak (22), son yolculuğuna dualarla uğurlandı.Şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın naaşı, Amasya'nın Taşova ilçesi Esençay Kasabası'ndaki baba ocağına getirildi. Tekb

Tanju Çolak ebediyete uğurlandı

Şırnak'ta Kato Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan Amasyalı Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak (22), son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın naaşı, Amasya'nın Taşova ilçesi Esençay Kasabası'ndaki baba ocağına getirildi. Tekbir nidaları ile kasaba meydanına getirilen şehit cenazesi için düzenlenen resmi törenin ardından, ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı, ardından helallik istendi ve dulalar edildi.

Çiftçilikle geçimini sağladığı öğrenilen baba Nevzat Çolak, "Dün öğlen saatlerinde konuştum, ben çok iyiyim dedi ve daha sonra operasyona gitti, bir daha da görüşemedim, ne diyelim vatan millet sağolsun. Ben evladımı bu bayrak için, vatan için şehit verdim, Allah o düşmanlara bir daha fırsat vermesin." dedi.

Anne Muradiye Çolak ise telefonla bir gün önce konuştukları sırada diğer şehitlere dua ettiğini ve şehit oğlunun, "Anne eğer ben şehit olursam bana ağlama olur mu" dediğini söyledi. Aldıkları acı haber karşısında yıkılan 27 yaşındaki ağabey Murat Çolak ise cenaze tabutuna sarılarak ağladı. Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın göreve bir yıl önce başladığı ve henüz bekâr olduğu öğrenildi.

Amasya Müftü Vekili Adem Ayrancı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, şehit uzman çavuşun naaşı Esençay Kasabası Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Şehidin cenaze törenine; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Amasya milletvekilleri Naci Bostancı ve Avni Erdemir, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Yaşar Yükmen, Tokat Jandarma Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Tokat 48'inci Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Ünal Çaycı, Sivas Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem