Suriyeli aileye evini açtı

Gaziantep'te 4 odalı evinde yalnız yaşayan 70 yaşındaki Şerif Dağdelen, emekli maaşıyla sahip çıktığı 8 nüfuslu Suriyeli aileye bakıyor.İç savaştan dolayı ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan üçü çocuk toplam 8 kişilik Suriyeli aile ortada kalınca, 70

Suriyeli aileye evini açtı

Gaziantep'te 4 odalı evinde yalnız yaşayan 70 yaşındaki Şerif Dağdelen, emekli maaşıyla sahip çıktığı 8 nüfuslu Suriyeli aileye bakıyor.

İç savaştan dolayı ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan üçü çocuk toplam 8 kişilik Suriyeli aile ortada kalınca, 70 yaşındaki emekli Şerif Dağdelen aileyi sahiplendi. Dağdelen, 4 odalı evinde konaklayan ailenin ihtiyaçlarını ise parası yettiği oranda karşılıyor. Emekli maaşı ile geçimini sağladığını belirten Dağdelen, ailenin istediği zamana kadar evinde kalabileceğini ve gücü yettiği oranda onlara sahip çıkmayı sürdüreceğini kaydetti.

Son dönemlerde Suriyelilere karşı yürütülen eleştirilere de tepki gösteren Dağdelen, Suriyelilere sahip çıkmanın insanlık görevi olduğunu kaydetti. Bölgede yaşayan tüm ailelere, Suriyelilere sahip çıkmaları için çağrıda bulunan Dağdelen, "Bu aile topraklarından, vatanlarından olmuşlar. Bunları bu duruma getirenler utansın. Ne mutlu ki biz ve bizim gibi yardım edenler onlardan Allah razı olsun. Çünkü bu dünyanın ahireti de vardır. Emekliliğim var, kendi yağımda kavruluyorum. İdare eden insan her yerde idare eder. Her aile bunlara benzer ailelere yardım etse bunlar bu durumda olmaz" dedi.

Aileye, Şerif Dağdelen'in imkanlarının yetersiz kaldığı zamanlarda ise Mahalle Muhtarı Alaaddin Demir'in çabası ile sağlanan yardımlarla destek olunuyor.

Suriyeli büyük anne Adile Guas, Dağdelen ve Muhtar Demir'e teşekkür etti. Adile Guas, "Şerif amca bakıyor, bize evini bize açtı. Çok iyi bir insan, Allah razı olsun ondan. Muhtar Aladdin Demir de çok iyi insan bize sürekli yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin misafirperverliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyleyen Muhtar Aladdin Demir ise "Şerif amca benim komşum, beni çağırdı gittiğimde bu aile ellerinde poşetlerle dışarıda kalmışlar. Çocukları vardı bunların süt, bez gibi acil ihtiyaçlarını karşıladık. Daha sonra şerif amcanın 4 odalı bir evi vardı. Şerif amca bu aileyi yaşadığı eve götürüp, onları misafir etti. Şerif amca bu aileye sahip çıktı. Herhangi bir menfaat beklemeksizin bu iyiliği yaptı. Mahallemde böyle bir insan olduğu için gururluyum" diye konuştu.

Suriyeli aileye evini açtı

Suriyeli aileye evini açtı

Suriyeli aileye evini açtı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler