Suriye'den ilk resmi açıklama

Suriye’den Türkiye’nin Akçakale ilçesine atılan, 5 kişinin hayatına, 9 kişinin de yaralanmasına neden olan top mermileri ile ilgili Suriye Enformasyon Bakanı Ümran El-Zuabi devlet televizyonuna açıklamada bulundu.Bakan El Zubai Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe

Suriye'den ilk resmi açıklama

Suriye’den Türkiye’nin Akçakale ilçesine atılan, 5 kişinin hayatına, 9 kişinin de yaralanmasına neden olan top mermileri ile ilgili Suriye Enformasyon Bakanı Ümran El-Zuabi devlet televizyonuna açıklamada bulundu.

Bakan El Zubai Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine düşen top mermisi olayı ile ilgili olarak Suriyeli yetkililerin Türk topraklarını hedef alan ateşin kaynağını araştırdıklarını ve bu olayın ciddi şekilde incelendiğini söyledi. Suriye olarak komşu ülkelerle iyi komşuluk ilişkileri içinde olmayı ve komşularına saygı duymak istediğini belirten Bakan El-Zuabi, kardeş ve dost Türk halkına başsağlığı diledi.
 
Zuabi, ölenler için "şehit" ifadesini kullanırken Türkiye'ye de bazı mesajlar gönderdi. Bakan El-Zuabi açıklamasının devamında Türkiye ile çok uzun bir sınırlanının olduğunu, teröristlerin sınırdan ülkelerine sızmalarını ve kaçak silah geçitini önlemelerini istedi. El-Zuabi Türk tarafına seslenerek, bu tür sınır kazalarında devletlerin akıllıca, rasyonelce ve sorumluca hareket etmesi gerektiğini özellikle silahlı terör gruplarının bölgedeki varlığının ciddiyete alınması gerektiğini sözlerine ekledi. Bakan El-Zuabi ayrıca terör gruplarının sadece Suriye’nin milli güvenliğini değil, tüm bölge ülkelerin güvenliğini hedef aldığını sözlerine ekledi. Bakan El Zuabi Suriye’nin milli güvenliğini bozmak isteyen terör gruplarının olduğunu, o yüzden Suriye’nin milli egemenliğine tüm tarafların saygı duymasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem