Suriye'de Türk vatandaşı öldürüldü

 Avukat Osman Karahan ve Metin Ekinci'nin ardından Baki Yiğit adlı bir Türk vatandaşının daha Halep'te Suriye ordusu ile girdiği çatışmada öldürüldüğü öne sürüldü.Yiğit'in El Kaide davalarının ünlü avukatı Karahan ile birlikte geçtiğimiz hafta öldürüldüğü

Suriye'de Türk vatandaşı öldürüldü

 

Avukat Osman Karahan ve Metin Ekinci'nin ardından Baki Yiğit adlı bir Türk vatandaşının daha Halep'te Suriye ordusu ile girdiği çatışmada öldürüldüğü öne sürüldü.

Yiğit'in El Kaide davalarının ünlü avukatı Karahan ile birlikte geçtiğimiz hafta öldürüldüğü iddia edildi.

İstanbul'da 70 kişinin öldüğü 2003 yılındaki saldırılarla ilgili olarak yargılanan Yiğit, polise verdiği ifadede El Kaide lideri Usame Bin Ladin ile Kandahar'da kahvaltı yaptığını anlatmış ve eylemler için 150 bin dolar para yardımı aldığını itiraf etmişti.

Dün öldüğü duyurulan Metin Ekinci'nin kardeşi Azad Ekinci de bu saldırıların faili olduğu gerekçesiyle aranıyor. Saldırıda kullanılan araçlardan birinin ruhsatının Metin Ekinci'ye ait olduğu da ortaya çıkmıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Yiğit, 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırının ardından "Selefi akını" çağrısına uyduğunu, Afganistan'a giderek El Kaide'den eğitim aldığını polise verdiği ifadede kabul etmişti.

Yiğit, yasadışı örgüt kurmak, anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs gibi suçlarla 2008 yılında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu ancak Yargıtay 9. Dairesi bir yıl sonra bu kararı bozmuştu.

Tekrar yargılanmaya başlayan Yiğit bir yıl sonra hapiste yedi yıl kalması gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem