Suriye'de savaşan Türkler

Guardian'ın Suriye'deki çatışmaları izleyen muhabiri, muhalifler arasında bir çok yabancının bulunduğunu bildiriyor. Gaith Abdül-Ahad'ın haberine göre, Halep'te Esed yönetimine karşı savaşan 'muhacir kardeşler' adlı grupta çeşitli uluslardan milisler var.

Suriye'de savaşan Türkler

Guardian'ın Suriye'deki çatışmaları izleyen muhabiri, muhalifler arasında bir çok yabancının bulunduğunu bildiriyor.

 

Gaith Abdül-Ahad'ın haberine göre, Halep'te Esed yönetimine karşı savaşan 'muhacir kardeşler' adlı grupta çeşitli uluslardan milisler var.
 
ARALARINDA TÜRKLER DE VAR
Muhabir, Türk bir savaşçının ölüsünü gördüğünü, Suudi bir savaşçının da yine bir Türkle İngilizce konuştuklarını aktarıyor.
 
"DERİN BİR ESAD NEFRETİ"
Farklı uluslardan bu savaşçıları bir araya getiren romantik devrimci hayaller veya derin bir Esad nefreti gibi unsurlar.
Aralarında Irak, Yemen ve Afganistan'da 'cihada' katılmış kişiler de var.
 
"GENEL ADI TÜRKİYELİ KARDEŞLER"
Guardian muhabiri bu kişilerin Suriye'ye çoğunlukla Türkiye üzerinden girdiğini, Suriyeli savaşçıların da bunları topluca 'Türkiyeli kardeşler' olarak andıklarını kaydediyor.
 
Muhabir, Felluje saldırısında Amerikalılara karşı savaştığını ve sonra el Kaide saflarında çeşitli çatışmalara katıldığını ileri süren bir Iraklı'nın görüşlerini aktarıyor.
 
Bu Iraklı milis komutanı, Esad karşıtlarının acemi olduğunu ve saflara kaosun hakim olduğunu söylüyor.
 
Ebu Selam el Felluci isimli bu isimli bu kişi 'Türk kardeşlerimiz sabaha kadar çatışmaya girdiler sonra, uyumaya gidip, yerlerini bir grup Suriyeliye bıraktılar ama uyandıklarında Suriyeliler gitmiş ve ordu nişancıların mevzilenmişti' diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem