Suriye sınırında PKK alarmı

 Suriye’nin bazı kentlerinin PKK ile bağı bulunduğu belirtilen PYD’nin yönetimine geçmesinin ardından Türkiye’nin sınır hattından sorumlu 2. Ordu Komutanlığı teyakkuza geçirildi. Bölgedeki asker ve teçhizat sayısının artırılması başta olmak üzere bir dizi

Suriye sınırında PKK alarmı

 

Suriye’nin bazı kentlerinin PKK ile bağı bulunduğu belirtilen PYD’nin yönetimine geçmesinin ardından Türkiye’nin sınır hattından sorumlu 2. Ordu Komutanlığı teyakkuza geçirildi. Bölgedeki asker ve teçhizat sayısının artırılması başta olmak üzere bir dizi önlemin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı.

 

Meriç Tafolar'ın haberine göre PYD kontrolüne geçtiği belirtilen kentlere komşu olan Şanlıurfa ve Mardin hattındaki sınır karakolları ve piyade birlikleri başta olmak üzere askeri unsurlar, olası sınır ihlallerine karşı uyarıldı.

 

Bu doğrultuda başta Şanlıurfa ve Mardin bölgesindeki sınır karakolları ve piyade birlikleri olmak üzere sınır hattındaki askeri unsur sayısını artıran ve bu bölgeye sevkıyat yapan Türk ordusunun, Suriye’ye yönelik değişen angajman kurallarını da dikkate alarak PYD unsurlarının sınırı geçme teşebbüsü durumunda ikaz etmeden hedef gözetilmesi emri verildi.

 

Amanoslar’a 70 kişi

Kandil bölgesinde faaliyet gösteren PKK’nın ‘Özel Kuvvetler’ olarak adlandırdığı eylemci grubundan 70 kişinin kısa süre önce Kuzey Irak’tan Suriye’ye geçiş yaptığı belirlendi. Bu grubun Amanoslar bölgesine intikal etme hazırlığı yaptığı saptandı. Grup içinde kadınların yanısıra bombalı saldırı eğitimi almış PKK’lıların da bulunduğu saptandı.Örgüt kadrolarının, sınır geçişlerinde, Hatay’ın Hassa ilçesi sınırları içinde yeralan Sakız Sınır Karakolu kırsalı ile Gökhan Sınır Karakolu arasındaki bölgelerin kullanılmasını planlandığı, bir grup PKK’lının ise Suriye’nin Lazkiye kentinden Hatay’ın Yayladağı bölgesini kullanarak geçiş yapmaya çalıştığı belirlendi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler