Sümela'da ayin iptal mi?

Haber61 - Haber Servisi -  Trabzon'un Maçka İlçesi Sümela Manastırında bu yıl 6'cısı düzenlenmesi beklenen ayin için Hıristiyan Ortodoks dünyasından henüz resmi bir başvuru yapılmaması dikkatlerden kaçmadı. Her yıl 15 Ağustos'da yapılan ayini Fener Rum Pa

Sümela'da ayin iptal mi?

Haber61 - Haber Servisi -  Trabzon'un Maçka İlçesi Sümela Manastırında bu yıl 6'cısı düzenlenmesi beklenen ayin için Hıristiyan Ortodoks dünyasından henüz resmi bir başvuru yapılmaması dikkatlerden kaçmadı. Her yıl 15 Ağustos'da yapılan ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos'dan  da Trabzon Valiliğine resmi başvurusu olmadığı öğrenildi.

Haber61.Net  istihbarat servisinin edindiği bilgiye göre;  Yunanistan tarafından önemli olan bu ayine katılımında olmama ihtimali olduğu öğrenildi. Nedenin ise Yunanistan'da olan ekonomik kriz olarak gösteriliyor. Resmi makamların Çarşamba gününe kadar Hıristiyan Ortodoks camiasından başvuru olması bekleniyor.

Konu ile alakalı açıklama yapan Vali Abdil Celil Öz, “Her yıl 15 Ağustos’ta olduğu gibi bu yılda program normal seyrinde devam edecek. Şu an ziyaretçi sayısını söyleyemiyoruz ancak normal program olacağını düşünüyoruz. Bize gerekli bilgiler geldi. Biz de hem trafik olsun çevre temizliği olsun diğer boyutuyla tedbirlerimizi alıyoruz. Şu an için olağanüstü bir durum beklenmiyor. Arkadaşlar gerekli çalışmayı yapıyorlar. Gelecek ziyaretçiye göre biz tedbirimizi alıyoruz. Fener Rum Patriği Bartholomeos da büyük bir ihtimalle ayine gelecek” dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler