Sümela Manastırı'nı yılda 600 bin kişi ziyaret ediyor

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilen Sümela Manastırı turist akınına uğruyor. Yılda yerli ve yabancı 600 bin ziyaretçi ağırlayan tarihi manastır bugün bile nasıl yapıldığı konusunda ziyaretçilerini şaşırtıyor. Sümela Manastırı'n

Sümela Manastırı'nı yılda 600 bin kişi ziyaret ediyor

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilen Sümela Manastırı turist akınına uğruyor. Yılda yerli ve yabancı 600 bin ziyaretçi ağırlayan tarihi manastır bugün bile nasıl yapıldığı konusunda ziyaretçilerini şaşırtıyor. Sümela Manastırı'na ziyaretçilerin daha kolay çıkması için bir teleferik sistemi yapılması planlanıyor.

270 METRELİK BİR UÇURUMA YAPILMIŞ

Trabzon'un Maçka ilçesinde 1300 metre rakımda 270 metrelik uçurumun üzerine M.S. 365-395 yılları arasında inşa edildiği düşünülen Sümela Manastırı yılda ortalama 600 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Bir dönem define avcılarının hedefi haline gelen tarihi manastır, çıkan yangınlarda da hasar görmüş, daha sonra restore edilerek bugünkü halini almış ve turizme açılmıştı. Tarihi kilisede 2010 yılında özel bir izinle Meryem Ana’nın göğe yükselişi sebebiyle  bir ayin yapılmıştı.

TELEFERİK PLANLANIYOR

Bugün belli bir bölgeye kadar araçlarla gelen ziyaretçilerin yürüyerek zorlu bir yolculukla ulaşabildiği tarihi manastırın nasıl yapıldığı gelen turistleri bile şaşırtıyor. Havadan yaptığımız çekimlerde kayaların üzerine adeta çizilmiş bir resim gibi duran Sümela Manastırı'na, ziyaretçilerin daha kolay çıkmasını sağlayacak teleferik sistemi ise planlama aşamasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler