İran’dan Türkiye’ye füze iddiasına yanıt

İran Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasına yönelik füze ateşlendiği iddialarını reddederek “Dost komşumuz Türkiye’nin egemenliğine saygı duyuyoruz” açıklamasında bulundu.
İran’dan Türkiye’ye füze iddiasına yanıt

İran’dan Türkiye’ye yönelik balistik mühimmat iddialarına ilişkin açıklama geldi. 

“Türkiye’nin egemenliğine saygı duyuyoruz”

İran’dan yapılan açıklamada, “Türkiye topraklarına füze atmadık. Dost ve komşu olan Türkiye'nin egemenliğine saygı duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

MSB: NATO savunma unsurları etkisiz hale getirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran’dan ateşlenerek Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı Abbas Erakçi ile telefonda görüştü.

Fidan’ın görüşmede, İran’dan ateşlendikten sonra Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen ve etkisiz hale getirilen balistik mühimmat nedeniyle Türkiye’nin tepkisini ilettiği, ayrıca çatışmaların yayılmasına neden olabilecek her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Kaynak:cnntürk

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.