Sofuoğlu'nun Ramazan tercihi

 Türkiye Süpermoto Şampiyonası 3. ayak yarışı, Kenan Sofuoğlu Pisti'ndeki final mücadelesiyle sona erdi. Başkent Motosiklet Sporları Kulübü'nce (BAMOS) Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde organize edilen yarış, Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto

Sofuoğlu'nun Ramazan tercihi

 

Türkiye Süpermoto Şampiyonası 3. ayak yarışı, Kenan Sofuoğlu Pisti'ndeki final mücadelesiyle sona erdi.

 

Başkent Motosiklet Sporları Kulübü'nce (BAMOS) Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde organize edilen yarış, Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto 3, Gençler 85 cc ve Minikler 65 cc kategorilerinde düzenlendi. 43 sporcunun mücadele ettiği yarışta Süpermoto A kategorisinde Ata Nurcan, damalı bayrağı gören ilk pilot oldu. Süpermoto B'de Harun Çabuk, Süpermoto 3'te Uzay Cankat Bengiç, Gençler 85 cc'de Asrin Rodi Pak ve Minikler 65 cc kategorisinde de Can Öncü yarışmayı birinci sırada tamamladı. 

 

Öte yandan, yarışlara misafir sporcu olarak katılan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, ramazan ayını gerekçe göstererek piste çıkmadı, yarışları kuleden izledi. 

 

-''Ramazan ayında yarışmak istemedim''- 

 

Sofuoğlu, yarışların geçmiş yıllara göre geç başladığını belirterek, ''Yarışlar, ramazan ayına denk geldiği için katılamadım. Normalde misafir yarışmacı olarak katılırdım fakat ramazan ayında yarışmak istemedim. Zaten benim yarışım değil. Bunun yerine izlemeyi tercih ettim'' dedi. 

 

''Yılda 1 ay gelen bir dönem. Elimden geldiğince değer vermeye çalışıyorum'' diyen Sofuoğlu, ''Zaten yarışlar dolayısıyla 2 hafta yurt dışında kalacağım. O yüzden fırsatı bulunca yarışmak yerine, ramazan ayını değerlendirmeyi tercih ettim'' ifadelerini kullandı. 

 

Sofuoğlu, Türk pilotların daha hızlı yarışmaya başladığına dikkati çekerek, şunları söyledi: 

 

''Hava sıcaklığı çok fazla. Sıcak havalarda motosiklet kullanmak hiç kolay değil. Ama buna rağmen çok iyi yarışlar oluyor. Hızlı bir mücadele var pistte. Geçmiş yıllara göre pilotlar çok hızlı. Ben de onlarla yarışmak isterdim. İnşallah bir sonraki yarışta pistte olacağım. Ben de arkadaşlarımla beraber bu heyecana ortak olmak istiyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem