ŞL ve Avrupa ligi birleşecek mi?

Avrupa futbolunun önde gelen teknik direktörleri, UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'nin ayrı olarak devam etmesi yönünde görüş bildirdi.UEFA 'nın her yıl düzenlediği, elit kulüp hocalarının Avrupa'daki futbol sorunları üzerine tartıştığı toplantının a

ŞL ve Avrupa ligi birleşecek mi?

Avrupa futbolunun önde gelen teknik direktörleri, UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'nin ayrı olarak devam etmesi yönünde görüş bildirdi.

UEFA 'nın her yıl düzenlediği, elit kulüp hocalarının Avrupa'daki futbol sorunları üzerine tartıştığı toplantının ardından, UEFA teknik direktörü Andy Roxburgh, çeşitli açıklamalarda bulundu.

UEFA'nın ikinci en önemli organizasyonu Avrupa Ligi'nin, devam eden televizyon kontratlarının 3 yıl sonra bitmesiyle Şampiyonlar Ligi'nin iyice gölgesinde kalacağına ilişkin tartışmaların konuşulduğu toplantı hakkında bilgi veren Roxburgh, ünlü teknik direktörlerin "iki turnuvanın da gerekli olduğu" yönünde görüş bildirdiğini açıkladı.

Roxburgh, Şampiyonlar Ligi'nin, ulusal maçlarda başarıyı artırmak için teşvik unsuru olduğunu fakat tüm futbolseverlerin ilgisini tek başına çekecek donanımda ve güçte bir turnuva olmadığını söyledi.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi'nin devam etmesine destek vererek, "Avrupa Ligi yıldan yıla gelişiyor, ona zaman tanınması gerekli" dedi.

Kamuoyunda çıkan tartışmalarda, UEFA Avrupa Ligi'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılması ve Şampiyonlar Ligi grup maçlarındaki takım sayısının 32'den 64'e çıkması gündeme gelmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem