Şırnak'ta operasyonlar sürüyor

Şırnak’ta önceki gün özerklik açıklamasında bulunan DBP il eş başkanları ile belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişinin evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün

Şırnak'ta operasyonlar sürüyor

Şırnak’ta önceki gün özerklik açıklamasında bulunan DBP il eş başkanları ile belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişinin evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün düzenledikleri basın açıklaması ile sözde özerklik ilan eden DBP İl Örgütü Eş Başkanları ile Şırnak Belediyesi Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Sabah erken saatlerde Belediye Eş Başkanları Eylem Onuk ve Serhat Kadırhan, Başkan Yardımcısı Murat Kabul, DBP Eş Başkanları Salih Gülenç ve Zozan Anık, Belediye Meclis üyesi Kamil Külter, DBP’li yöneticiler Ramazan Oğur, Leyla İşlek ve Salih Ürek ile İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal’ın evlerine polis tarafından yapılan operasyonlar sırasında bazı mahallelerin sakinleri polise tepki gösterdi. Polis, toplanan vatandaşları havaya ateş açarak dağıttı.

Operasyonlarda evlerinde bulunan Salih Ürek, Kamil Külper ve Leyla İşlek gözaltına alındı.

Diğer isimlerin ise bulunması için çok yönlü soruşturma başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler