Silvan’da çatışma: 1 polis şehit, 1 polis yaralı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Merkez Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 9 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan ilçesi

Silvan’da çatışma: 1 polis şehit, 1 polis yaralı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Merkez Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 9 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan ilçesinde bugün sabah saatlerinde asker ve polisin katılımıyla başlatılan geniş kapsamlı operasyon sürüyor. Sabah saatlerinde 1 askerin şehit olduğu, 3'ü asker, 2'si çocuk 6 kişinin yaralandığı, 5 teröristin de etkisiz hale getirildiği ilçedeki çatışmalar, saatler geçtikçe şiddetlendi. Teröristlerle sık sık sıcak temasların yaşandığı ilçeden bir acı haber de akşam saatlerinde geldi. İlçedeki çatışmalarda 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Ambulansla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis ayakta tedavi edildi.

Öte yandan, ilçede gün boyu süren operasyonlarda öldürülen teröristlerden birinin YDG-H'ın ilçe sorumlusu Soro kod adlı Süleyman Güleç (24) olduğu öğrenildi. Güleç'in, bir süre Suriye'nin Kobani bölgesinde çatışmalara katıldıktan sonra Silvan'a geldiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem