"Silahlı unsurlar çekilsin"

Sivas’ta AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’de 3 Müslüman gencin öldürülmesine ilişkin, bu saldırı karşısında susmayacaklarını belirtti. Çözüm süreciyle ilgili de konuşan Davutoğlu,"Silahlı bütün unsurlar bu topraklardan çekilm

"Silahlı unsurlar çekilsin"
Sivas’ta AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’de 3 Müslüman gencin öldürülmesine ilişkin, bu saldırı karşısında susmayacaklarını belirtti. Çözüm süreciyle ilgili de konuşan Davutoğlu,"Silahlı bütün unsurlar bu topraklardan çekilmeli ve şiddet dili derhal terk edilmelidir" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas’ta AK Parti İl Kongresi’nde konuştu. Halkı sandığa çağıran Davutoğlu, "7 Haziran’da yüzde 70’i aşıp yüzde 75 demeye hazır mıyız? Sivas’tan bu zaferi bekliyoruz. Sivas’ı en iyi Sivas anlar. AK Pati yanan ateşleri yakmaya geldi. AK Parti birlik hareketidir. Bu siyasette Kürt Alevi gibi ayrımlara izin vermeyeceğiz. Biz birlik hareketeyiz. Her yerde aynı Kuvaiye milliye ruhunu yaşattık yaşatacağız. Birlik, birlik, birlik diyoruz. Bizim aramıza sokmak isteyenlere cevabımız açıktır. Bütün nifak odaklarını kurutacağız. Bizim için çözüm süreci böyle milli birliğin adıdır. 1993 yaşanan acıları çok iyi bilir. O dönemde Turgut Özal tarafından çözüm süreci gibi bir oluşum yürütülüyordu. O zamanlarda Uğur Mumcu öldürüldü. Çözüm süreci üzerine yine provakosyanlara yapıldı. Gezi olayları provokasyonları ardından 17-25 Aralık provokasyonları. Sivas Kongresiyle taşlanan Sivas aynı o kongrenin bilinciyle milli birliğin yanında olacak. Sivas’a sırtımızı veriyoruz. Sivas’a dayanıyoruz. Buradan bütün partilere sesleniyorum. 6-7 provokasyonları yapıldı. Yeni bir döneme başlarken Kobani’yi bahane eden teröristler büyük bir kaos çıkarmaya başladılar. Biz onların karşısında dimdik durduk. Silahlı bütün unsurlar bu topraklardan çekilmeli ve şiddet dili derhal terk edilmelidir. Bir taraftan çözüm süreci diyeceksiniz 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi şiddete çağrı yapacaksınız. Biz buna izin vermeyiz. İç Güvenlik Reform Paketi Meclis’e sunuldu diye o partiler aynı çizgide buluştular. 6-7 Ekim’de yansıyan sahnelere şahit oldunuz. O sahnelerden sonra biz AK Parti olarak derhal tedbir aldık ve o paketi hazırladık. Şimdi hepsi buna karşı çıkıyor. Kılıçdaroğlu halkı direnmeye çağırıyor. Halkı sokağa çağıracağına halkı sandığa çağır sandığa. Hiç AK Parti’den sokağa çıkın çağrısını duydunuz mu ? AK Parti millete güvenir. En önemlisi kendisine güvenir. CHP tilkilerin gölgesinde siyaset yapıyor. Bugünün tilkisi de paralel cephedir. Yiğit kendi gölgesinde yatar. Bizim gölgemiz milletin gölgesidir. Neden reforma karşı çıkıyorsun. Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Biz Türkiye’de her şeyin demokrasiyle çözüleceğine inananlardanız. Biz bir tek otorite tanırız. Millet millet. Hiç bir zaman milletimizin onurundan bu temsil yönteminden fedakarlık etmedik etmeyiz. Kılıçdaroğlu ile aynı dili kullanıyor. AK Parti dönemlerinde yaşandı. Kürtlerin Alevilerin baskı altında olduğu iddia ediliyor o makalede Hem çözüm sürecini hem özgürlükleri devam ettireceğiz hem de iç güvenlik paketini önümüzdeki hafta çıkaracağız" dedi.
 
Amerika’da 3 Müslüman’ın şehit edilmesine değinen Davutoğlu, "3 Genç Müslüman’ı şehit ettiler. Bu zulüm karşısında susarsak bütün ulu erenler hakkını helal etmesin. Filistin’de kan dökülüyorsa onun adına biz ayağa kalacağız. Kılıçdaroğlu Ortadoğu’ya barışı biz getireceğiz diyor. Elini sıktığın Esed ordayken sen neredeydi. Esed’in zulmunden kaçıp sınırlarımıza gelenler için sınırlarımızı kapatıp onları geri dönerin diyordu. O zaman susuyordu. Şimdi konuşmaya çalışıyor. Sivas’ta 25 bin kişilik stadyum gelecek yıl hizmete girecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler