Siirt’te terör operasyonu: 15 gözaltı

Siirt Valiliği, "terör örgütüne yardım ve yataklık" ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığını, firari 2 şüphelinin ise arandığını duyurdu.Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün

Siirt’te terör operasyonu: 15 gözaltı

Siirt Valiliği, "terör örgütüne yardım ve yataklık" ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığını, firari 2 şüphelinin ise arandığını duyurdu.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün uzantısı YDG-H içerisindeki faaliyetleri kapsamında, "terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik Şirvan Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu çerçevede, bugün 06.00'dan itibaren 2'si jandarma, 12'si ise polis sorumluluk sahasında olmak üzere 14 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, aralarında HDP ve DBP Şirvan eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 15 şüphelinin gözaltına alındığını bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız av tüfeği, 5 kurusıkıdan bozma tabanca, 500 paket bandrolsüz kaçak sigara, 132 adet kurusıkı tabanca fişeği, kenevir tohumu, 20 metre uzunluğunda kablo, delil niteliği taşıyor olabileceği değerlendirilen çok sayıda sabit ve dizüstü bilgisayar, cep telefonu, sim kart, hafıza kartı, CD, fotoğraf makinesi ve dijital veri taşıyıcılarına incelenmek üzere el konulduğu da kaydedilerek, firar durumda olan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler