Siirt'te polise mayınlı tuzak

 SİİRT ile Eruh İlçesi karayolunda PKK'lılar polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.Aracın geçişinden kısa süre sonra meydana gelen patlamada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, araçta hasar meyda

Siirt'te polise mayınlı tuzak

 

SİİRT ile Eruh İlçesi karayolunda PKK'lılar polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Aracın geçişinden kısa süre sonra meydana gelen patlamada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, araçta hasar meydana geldi. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

 

Siirt'in Eruh İlçesi'nin BDP'li belediyesi PKK'nın ilk eyleminin yıldönümü nedeniyle düzenlemek istediği halk şölenine izin verilmedi. İlçede protesto gösterileri yapılacağı bilgisi üzerine çıkabilecek muhtemel olayları önlemek için Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden ilçeye takviye polis ekipleri gönderildi. Eruh'ta görevlerini tamamlayan polis ekipleri Siirt'e dönmek için yola çıkarken, PKK'lılar polislerin dönüş yolunda mayınlı tuzak kurdu. Siirt-Eruh karayolunun Demirkaya ile Yeşilören Köyü arasında karayoluna daha önceden tuzaklanan mayın saat 20.30 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Zırhlı aracın geçişinden sonra patlamanın meydana gelmesi nedeniyle şans eseri araçta bulunan personel yara almadan kurtuldu. Patlama nedeniyle zırhlı araçta maddi hasar oluştu.

 

Mayınlı tuzaktan sonra Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indildi. Ormanlık alana kaçtıkları belirtilen PKK'lıların bulunabileceği yerler de kobra helikopterler tarafından ateş altına alınıp, bombalandı. Siirt kent merkezinde de önlemler üst seviyeye çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler