SGK'dan işverene müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu'na tecil ve takside bağlanmış borcu bulunanlar veya yapılandırılmış borçlara ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden dolayı anlaşması bozulan işverenler, devlet yardım, teşvik ve desteklerinden yararlanabilmesi için, yapıla

SGK'dan işverene müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu'na tecil ve takside bağlanmış borcu bulunanlar veya yapılandırılmış borçlara ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden dolayı anlaşması bozulan işverenler, devlet yardım, teşvik ve desteklerinden yararlanabilmesi için, yapılacak bir ay süreli tebligatın ardından borçlarını tam olarak ödemeleri gerekecek.

İşverenlere Verilen Devlet Yardımı, Teşvik Ve Desteklerde Sosyal Güvenlik Kurumundan Alınacak Borcu Yoktur Belgesinin Düzenlenmesine İlişkin Usul Ve Esaslara Dair Tebliğ'de değişiklik yapılması hakkında tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, tecil ve takside bağlanmış ya da yapılandırılmış borçlara ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden dolayı anlaşması bozulanlar veya bu sebepler dışında söz konusu yardım, teşvik ve desteklerden yararlanmaması gerekenler, yapılacak 1 ay süreli tebligat üzerine kapsama giren borçlarını tam olarak ödemeleri halinde, bu tebliğ kapsamında devlet yardımları ile teşvik ve desteklerden usulüne uygun yararlanmış sayılacak.

SGK'nın gelirleri giderlerin ancak % 66'sını karşıladı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gelirlerinin giderlerini karşılama oranı, Eylül ayında yüzde 66 ile yılın en düşük seviyesine geriledi. Kurumun finansman açığı da 3 milyar 165 milyon 823 bin liraya ulaştı. Kurumun prim gelirleri, emekli aylıkları ve sağlık ödemelerinin ancak yarısını karşılayabiliyor.
Eylül ayında prim gelirlerinin emekli aylıklarını ve sağlık ödemelerini karşılama oranı yüzde 50.9 düzeyinde kaldı.

Emekliler açlık grevine başlıyor

Emeklİ-Sen üyeleri, emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesi, bütçeden emeklilere ayrılan payın artırılması gibi taleplerle 4 günlük dönüşümlü açlık grevine başladı. Sendika genel merkezinde biraraya gelen emekliler, “Haklarımız için açlık grevindeyiz” yazılı önlükler giydi. Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, “Artık yeter bıçak kemiğe dayandı” yazılı pankartın önünde yaptığı açıklamada, emeklilerin büyük bölümünün emekliliğini yaşayamadan tekrar çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Sendika olarak 14 yıldır emeklilerin sorunlarının giderilmesi için çeşitli eylem ve etkinlikler yaptıklarını anlatan Beysülen, bugüne kadar gerekli adımlar atılmadığı için 4 gün sürecek dönüşümlü açlık grevi yapma kararı aldıklarını belirtti. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek de emeklilerin taleplerinin sendikalarına pazarlık hakkı tanınmadığını vurgulayarak emeklilerin, kamu çalışanları ile birlikte 25 Kasım'da “uyarı” grevi yapacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem