"Sera Gölü mavmasi bir göl haline gelecek"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akif Özkaldı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, DSİ Proje-İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız ve DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber,

"Sera Gölü mavmasi bir göl haline gelecek"
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akif Özkaldı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, DSİ Proje-İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız ve DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Trabzon’da sürdürülen bazı çalışmaları yerinde inceledi. 
 
İlk olarak Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret eden heyet, ardından Değirmendere Vadisi rekreasyon projesi alanında incelemelerde bulundu. Özkaldı burada yaptığı değerlendirmede proje için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında protokol imzalanacağını ifade ederek, “Protokol hazırlandı, iş imza aşamasına geldi. DSİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu proje ile Trabzon’a yeni bir seyir alanı daha kazandırmış olacak” dedi.
 
20151123aw584807_01.jpg
 
"SERA GÖLÜ MASMAVİ BİR GÖL HALİNE GELECEK"
 
Heyet buradaki temaslarının ardından Sera Gölü ve Solaklı Vadisi’nde de temaslarda bulundu. Söz konusu alanlarda gerçekleştirilmekte olan yatırımları değerlendiren Müsteşar Yardımcısı Özkaldı, “Sera Gölü gerçekten tabiat harikası olan bir alan. Sera Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Uygulama Projesi ile Sera Gölü’nün etrafı tamamen temizlendi. Dere tamamen ıslah ediliyor. Toprak gelip de bu alanı doldurmasın diye bentler yapılıyor. Bu göl masmavi bir göl olacak. Bu alan Trabzon için muhteşem bir mekân olacak. Solaklı Vadisi Rekreasyon projesi kapsamında ise iki gölet tamamlanarak işletmeye alındı, 3. gölet içinse kamulaştırma çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ise, “Trabzon’umuzun dört bir yanında çalışmalarımız, projelerimiz var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizin birbirinden değerli kurumlarıyla işbirliği halinde şehrimizi daha da iyi noktalara taşımak gayretindeyiz” diye konuştu.
 
20151123aw584807_02.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler