Sel Zonguldak'ı da Vurdu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selde evleri zarar gören vatandaşlar, verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle belediye binasına yürüdüler.Yaklaşık bir ay önce şiddetli yağış nedeniyle Kabasakal Deresi'nin t

Sel Zonguldak'ı da Vurdu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selde evleri zarar gören vatandaşlar, verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle belediye binasına yürüdüler.

Yaklaşık bir ay önce şiddetli yağış nedeniyle Kabasakal Deresi'nin taşması sonucu evlerini su basan bazı vatandaşlar, belediyenin verdiği eşya sözünü yerine getirmediği gerekçesiyle, Kavaklık Mahallesi'nden yaklaşık 3 kilometre yürüyerek belediye binasının önüne geldiler.

Belediye Başkanı Murat Sesli ile görüşmek isteyen ancak kendisinin yerinde olmadığını öğrenen gruptakiler, Zabıta Müdürlüğü'nde beklemeye başladılar.

Mağdur vatandaşlardan Ersin Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, verilen sözlerin tutulmasını istediklerini belirterek, ''Tüm eşyalarımız kullanılamayacak şekilde hasar gördü. Evlerimizden çok sayıda fare ve yılan ölüsü çıkardık. Belediye'nin verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz'' dedi.

Asım Ercan da Devlet Su İşleri'nin dere yatağında gerekli temizliği yapmadığını, olası bir yağışta ise yeniden sel felaketiyle karşılaşma endişesi taşıdıklarını kaydetti.

Bu arada belediyeye gelen Başkan Murat Sesli, vatandaşlarla yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere, verilen sözlerin tutulacağını ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

''Evde hasar gören tüm eşyaların alınacağı şeklinde bir şey yok. Ancak buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, birer adet çek yat, halı gibi eşyalar temin edilecek. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ tarafından alınacağı söylenen eşyalardan eksik kalanları da biz tamamlayacağız. Belediye, verdiği sözün arkasındadır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem