Şehit polis için hazin tören

  Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde nöbet tutuğu sırada uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Tuncay Akyüz için Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, Van Vali

Şehit polis için hazin tören

 

 
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde nöbet tutuğu sırada uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Tuncay Akyüz için Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.
 
Törene, Van Vali Vekili Mehmet Yüzer, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Başsavcı Osman Nuri Güler, Van Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, askeri erkan ve meslektaşları katıldı. 
 
 
Henüz 2 yıllık evli olan eşi Kübra ise 3 aylık bebeği Zeynep'le birlikte törendeki yerini aldı. Güçlükle ayakta durabilen şehit eşi Kübra Akyüz, Vali Vekili Yüzer ile Emniyt Müdürü Yurdakul tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehit eşi Akyüz, ağlayarak hainleri sevindirmeyeceğini belirterek, "Eşim şehit oldu. En yüksek mertebeye ulaştı. Rabbim onu şefaatine nail etsin. Dik duracağım, güçlü olacağım"dedi.
 
Türk Bayrağına sarılı şehit tabutu, tören alanına getirildikten sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra Vali Vekili Yüzer, bir konuşma yaptı. Yüzer, yaşanan hadisenin sıradan bir hadise olmadığını belirterek, "Hastaneler, insanların tedaviye geldiği, muhtaç insanların tedavi gördüğü yerlerdir. Hastaneler annelerin yeni canlı dünyaya getirdiği yerlerdir. Hastaneler can alma yerleri, cana kıyma yerleri değildir. Gözü dönmüş terör örgütü, depremden sonra da Van ilinde devletimizin, vatandaşımızın rahat bir yuvaya kavuşması için oluşturduğu konteyner kentlerde sadece konteynerlerın güvenliğinden sorumlu 2 polis arkadaşımızı şehit etmişlerdir. Yine dün de tek görevi orada güveliği sağlamak olan polis arkadaşımızı şehit etmişlerdir. Ben sözlerin kifayetsiz, cümlelerin kabiliyetsiz olduğunu biliyorum, acılarınızı dindirmeyeceğini biliyorum. Tüm milletimize ve şehidimizin mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Allah büyük sabırlar versin"dedi.
 
Şehit Akyüz'ün eşi Kübra 3 aylık bebeğine sarılarak güçlükle ayakta durabilirken, eşinin mesa arkadaşları da yanlız bırakmamaya çalıştı. Tören sırasında Van Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt'un gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Yapılan törenin ardından şehit polis Akyüz'ün tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra ambulansala memleketi Osmanye'nin Bahçe ilçesine gönderilmek üzere havaalanına gönderildi.
 
ŞEHİT POLİSİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI
 
Van Yüzüncü Yıl Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde nöbet tutarken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru 26 yaşındaki Tuncay Akyüz'ün cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. 
 
Evli ve bir çocuk babası şehit polis Tuncay Akyüz'ün cenaezesi, Gaziantep'ten karayolu ile Osmaniye'nin Bahçe İlçesi İstiklal Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. 
 
Helallik alan baba Nafiz, anne Şadiye, kardeşleri Mehmet, Turgut, Enes ve Emine gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra şehit cenazesi, Ağabey Camii'ne götürüldü. 
 
Törene şehidin ailesi, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri AK Parti'li Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, MHP'li Hasan Hüseyin Türkoğlu, Emniyet Genel Müdürü Yardımcısı Zeki Çatalkaya, Jandarma Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 
 
Protokol üyeleri şehit ailesine başsağlığı diledi. Törende metin olmaya gayret gösteren şehit babası Nafiz Akyüz, taziyeleri kabul etti. 
 
Burada baba Nafiz Akyüz, tabuta sarılarak "Sana uzanan eller kırılsın. Gencecikti yavrum. Mekanın cennet olsun" dedi.
 
Evlat acısını yaşayan anne Şadiye Akyüz ise "Üç tane daha babayiğit var" diye ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü.
 
Şehidin 2 yıl önce evlendiği Kübra Akyüz, 3 aylık kızı Zeynep ile eşinin son yolculuğuna katıldı. Kucağında ağlayan minik Zeynep'e sarılarak teselli bulmaya çalışan Kübra Akyüz gözyaşı döktü. 
 
İlçe Müftüsü Neicati Şafak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra cenaze aracına konulan şehit Tuncay Akyüz'ün tabutunun yanına kucağındaki kızıyla gelen şehit eşi Kübra Akyüz, "Bak kızım baban gidiyor. Dokun ona" dedikten sonra kızının elini tutup, tabuta sürdü. 
 
Daha sonra vatandaşların tekbirleri eşliğinde Bahçe Şehitliği'ne götürülen Tuncay Akyüz'ün cenazesi dualarla toprağa verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem