Şehit abisi 'bende kürdüm'

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan polis memuru İsmail Öztürkçü için memleketi Van'da tören düzenlendi. Göz yaşlarının sel olduğu törende şehidin Ankara'da görev yapan polis ağabeyi

Şehit abisi 'bende kürdüm'

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan polis memuru İsmail Öztürkçü için memleketi Van'da tören düzenlendi.
 
Göz yaşlarının sel olduğu törende şehidin Ankara'da görev yapan polis ağabeyi Kenan Öztürkçü de teröre lanet yağdırarak, "Bende Kürdüm, bende Doğuluyum. Başbakanım seni çok seviyorum. Göster o gaddar yüzünü bunların cezasını ver. Devletin bekası esastır." diyerek haykırdı. Şehidin 5 yaşındaki kızı Beyza'nın tören sonunda 'Babasının tabutuna çiçek bırakması' ise herkesi duygulandırdı.
 
Yüksekova'da mesai bitiminde bir alışveriş merkezinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İsmail Öztürkçü için Van Bölge Trafik Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, milletvekilleri, askeri erkan, kurum amirleri ve şehidin yakınları katıldı. Törene katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, şehit polis memurunun kızı Beyza ve oğlu Emir'i yanına alarak onları teselli etmeye çalıştı.
 
Törende bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, terör örgütünün 'Ramazan demeden, bayram demeden, sivil, asker, polis, çocuk, yaşlı, savcı demeden' emelleri için kalleşçe saldırılar düzenlediğini ifade ederek, " Bunların ipini elinde tutanlar, bunun hesabını verecekler. Bu ülke Türkü, Kürdü ve tüm değerleri ile bir bütündür ve bunu kimse bozamayacaktır. Kimsenin gücü buna yetmeyecektir." diye konuştu.
 
Vali Münir Karaloğlu da, İsmail Öztürkçü'nün milletin birliği, beraberliği, güvenliği ve esenliğini sağlamak için görev yaparken şehit olduğunu söyledi. Öztürkçü'nün ikinci şark görevi için gönüllü olarak Hakkari Yüksekova'ya gittiğini söyleyen Karaloğlu, "Bizi en çok üzen hainlerin kullandığı gençlerin, bizim kandırılmış gençlerimiz olması. Eli kanlı terör örgütünün eline düşen gençlerimizdir bizi üzen. Analar, babalar, kanaat önderleri ve bizler artık gençlerimizi daha çok korumalıyız. Onlarla daha çok ilgilenmeliyiz. Herkes uluslararası fitne odaklarının emellerinin boşa çıkması için çalışmalı." dedi.
 
Hakkari İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder bir konuşma yaparak şehit polis memuruna rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
 
Kardeşinin şehit olduğu haberini Ankara'da alan polis memuru Kenan Öztürkçü ise tören alanına geldiği sırada sinir krizleri geçirdi. Başbakan Erdoğan'a seslenen ağabey Öztürkçü, 'Başbakanım seni çok seviyorum. Göster o gaddar yüzünü. Bunların cezasını ver.' Çok şükür şehidimiz var. Aslanım benim. Çanakkaledekilerin ahı tutsun sizleri. Allah sizi kahretsin. Sevindirmeyin kalleşleri ağlamayın. Bende Kürdüm, bende Doğuluyum. Allah kahretsin. Devletin bekası esastır." diye haykırdı.
 
Törene katılan şehit polis memuru İsmail Öztürkçü'nün bir bayan yakını ise "Ben savaşayım. Bu savaşa 'bir dur' desinler. Artık içimiz yanıyor. Biz kadınlar savaşalım. Ben hepsini tarayayım. Yeter ki hükümet buna bir çözüm bulsun. Bulamıyorlar mı bir çözüm. Yeter artık. Analar ağlamasın." dedi.
 
5 YAŞINDAKİ BEYZA'DAN BABASINA ÇİÇEK
 
Törenin ardından şehidin ailesi tabutun başına giderek son kez sarıldılar. Gözyaşlarının sel olduğu anda, babasının tabutunun başına giden 5 yaşındaki Beyza'nın tabutun üzerine 'bıraktığı çiçek' herkesi duygulandırdı. Törenin ardından şehit polis memurunun cenazesi tören alanından camiye götürülürken, yakınları da tekbirlerle uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem