Şehir eylemleri için eğitildik

İstanbul'da Gülsuyu Polis Karakolu ile Küçükyalı Askeri Dikimevi'ne saldırı hazırlığındayken yakalanan teröristler, İran kırsalında Suriyeli teröristlerce şehir eylemleri için eğitildiklerini itiraf etti.BOMBALAR IRAK'TAN EĞİTİM SURİYE'DENİSTANBUL 10. Ağı

Şehir eylemleri için eğitildik

İstanbul'da Gülsuyu Polis Karakolu ile Küçükyalı Askeri Dikimevi'ne saldırı hazırlığındayken yakalanan teröristler, İran kırsalında Suriyeli teröristlerce şehir eylemleri için eğitildiklerini itiraf etti.

BOMBALAR IRAK'TAN EĞİTİM SURİYE'DEN

İSTANBUL 10. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden PKK/KONGRA GEL davasında tutuklu yargılanan 6 terörist Irak, Suriye ve İstanbul üçgenindeki katliam planlarını itiraf etti. Teröristler, İran kırsalında eğitim gördüklerini, örgüte kazandırdıkları her eleman için 1500 TL aldıklarını ve Kuzey Irak'tan kurye aracılığıyla yüklü bombanın getirildiğini anlattı.

Karakol ve Dikimevi'ni vuracaklardı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şuan tutuklu olan Aslan Taşhan'ın Kuzey Irak'a kuryeyle kendi el yazısıyla şifreli mesaj gönderdiğini, bu mesajda, Kelareş Kampının sorumlusu Seyithan Yılmaz'dan 2 ağırlık (2 Adet El bombası), 2 büyük matkap ( 2 uzun namlulu silah), 10 kilogram toz (10 kilogram TNT) ve 8000 TL istediğini tespit etti. Söz konusu mesaj üzerine  Yılmaz mesajında, "2-3 gün sonra inşaat malzemelerini gönderiyoruz. Hazırlıklı olun telefonun açık olsun" ifadeleri kullanarak bomba ve silahları yolladığını tespit etti. Yılmaz'ın kuryeleri son işlerinde 10 kg. TNT ve el bombalarıyla Gülsuyu Polis Merkezi ile Küçükyalı Askeri Dikimevine saldırı planlarken yakalandı.

İran'da Suriyeliler eğitim verdi

Savcılık ifadesinde sanıklardan Fırat Özkeskin, İran kırsalında iki hafta kaldıktan sonra tekrar İstanbul'a geldiğini, kırsalda Aslan Taşhan'la eğitim gördüklerini, kendilerini eğiten teröristin Cudi kod isimli Seyithan Yılmaz olduğunu, İstanbul'da gerçekleştirilebilecek eylemler için silah ve patlayıcı temin ettiklerini anlattı. Özkeskin, Suriyeli bir teröristin de İstanbul'da polis karakolları, askeri tesis, kamu binaları ve adliyelere eylem için plastik patlayıcı, TNT kalıbı, fünye ve ateşleme konularında eğitim verdiğini söyledi. Fırat Özkeskin, örgüte kazandırdıkları her eleman için Seyithan Yılmaz'ın 1500 TL verdiğini söyledi. Özkeskin, Yılmaz'ın örgütten kaçan Metin kod adlı bir kişiyi bulmaları talimatı verdiğini, ancak verilen adreste Metin'i bulamadıklarını, bulunsaydı infaz edileceğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler