Savaş gemilerinin rotası belli oldu!

 Çin Savunma Bakanlığı tarafından konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, “Deniz kuvvetlerine ait güdümlü füze destroyeri ‘Qingdao’ planlandığı üzere Ukrayna’yı ziyaret edecektir” denildi. ÇİN MEDYASI ŞAŞKIN Çin donanmasına ait gemilerin Süveyş k

Savaş gemilerinin rotası belli oldu!

 

Çin Savunma Bakanlığı tarafından konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, “Deniz kuvvetlerine ait güdümlü füze destroyeri ‘Qingdao’ planlandığı üzere Ukrayna’yı ziyaret edecektir” denildi.

 

ÇİN MEDYASI ŞAŞKIN

 

Çin donanmasına ait gemilerin Süveyş kanalından geçerek Akdeniz’e açılmasına ilişkin dış kaynaklı haberler Çin basınında şaşkınlık yarattı.

 

Milliyetçi çizgisiyle bilinen Huanqiu gazetesi, savaş gemilerinin bu kadar uzak sularda nadiren görüldüğüne işaret etti. Yabancı medya kuruluşlarının konu hakkında çok sayıda tahmin yürüttüğünü belirten gazete, gemilerin Suriye açıklarında bir tatbikata katılacağı yönündeki iddialara yer verdi.

 

DAVETSİZ MİSAFİR DEĞİLİZ

 

Çin Komünist Partisi’nin resmi yayın organlarından olan Huanqiu, konuya ilişkin yorumunda, donanmanın artık bir “sahil kuvveti” olmaktan çıktığını öne sürdü. Yorumda, savaş gemilerinin Akdeniz’de uzun süreli misafirlik yapma niyeti bulunmadığı, ancak “davetsiz misafir” gibi de görülmemesi gerektiği ifadelerine yer verildi.

 

SURİYE ÖNE ÇIKTI

 

Hong Kong merkezli Phoneix televizyonuna konuşan Çinli askeri uzman Song Xiaojun ise, gemilerin Batı basınında enteresan yorumlara neden olduğunu söyledi. Bunun siyasi durumdan kaynaklandığını belirten Song, Çin’in Suriye konusunda Batı ülkeleriyle ayrı düştüğüne işaret etti.

 

İSTANBUL’DAN GEÇTİLER

 

Çin donanmasının 113 bordo numaralı 'Qingdao' ve 538 bordo numaralı 'Yantai' isimli savaş gemileri, dün İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e yol aldı. Çin savaş gemilerinin Karadeniz'de gidecekleri liman hakkında ise bilgi verilmemişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem