Saray'ın aylık gideriyle 240 bin kişi geçinir!

Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğal gaz, ısıtma, soğutma, temizlik, peyzaj gibi aylık sabit giderlerinin 21 milyon lira olduğunu duyurdu. Bu parayla 240 bin kişinin 1 aylık temel giderleri karşılanabilir.Yüksek maliyeti nedeniy

Saray'ın aylık gideriyle 240 bin kişi geçinir!

Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğal gaz, ısıtma, soğutma, temizlik, peyzaj gibi aylık sabit giderlerinin 21 milyon lira olduğunu duyurdu. Bu parayla 240 bin kişinin 1 aylık temel giderleri karşılanabilir.

Yüksek maliyeti nedeniyle tartışma konusu olan Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın aylık gideri de dudak uçuklatıyor. 1150 odalı sarayın elektrik, su, doğal gaz, ısıtma, soğutma, temizlik, peyzaj bakımından oluşan aylık temel giderlerinin en az 21 milyon TL olduğunu iddia öne sürüldü.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin daha önce kamuoyuna açıkladığı maliyet hesaplarına göre Saray’ın sabit giderleri şöyle:

Soğutma gideri 600 bin lira, ısınma maliyeti 1.6 milyon lira, aylık elektrik faturası 1.2 milyon lira, Saray’ın iç ve dış temizlik maliyeti aylık ortalama 8 milyon lira, aylık peyzaj bakım maliyeti ise 9 milyon lira.

AKSARAY İLİ SARAYA ÇALIŞIYOR

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kaçak sarayın 1 aylık sabit giderleri ile Aksaray ilinin köyleri hariç ve il ve ilçe merkezlerindeki tüm hanelerin 1 aylık temel giderleri karşılanabilir. Aksaray halkının tamamından toplanan elektrik su doğal gaz ödemeleri, kaçak sarayın giderlerini karşılıyor. Yani Aksaray ili kaçak saray için çalışıyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler