Şah Fırat Operasyonu'nun tek sivil görevlisi

Operasyonda Kara Kuvvetleri mekanize ve zırhlı birlikleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, Jandarma Özel Harekât personeli ve bölgedeki komando tugay komutanlıklarına bağlı deneyimli personel ile MİT mensupları görev aldı. Bunun yanı sıra operasyond

Şah Fırat Operasyonu'nun tek sivil görevlisi

Operasyonda Kara Kuvvetleri mekanize ve zırhlı birlikleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, Jandarma Özel Harekât personeli ve bölgedeki komando tugay komutanlıklarına bağlı deneyimli personel ile MİT mensupları görev aldı. Bunun yanı sıra operasyonda bir de naaşların nakilleri için dini töreni gerçekleştirmesi için din görevlisi yer aldı. 

Dini tören yapıldı

Yapılan dini tören ile alınan Süleyman Şah ve iki askerin naaşı, sandukalar ve kıymetli geçici bir kaç gün Türkiye’de muhafaza edilecek. Sınıra 180 metre uzaklıktaki Suriye Eşmesi tarafındaki bölgede yapılan çalışmaların ardından Karapazar’dan alınan bayrak göndere çekilecek ve yeni türbeye Süleyman Şah defnedilecek. Bu bölge yine TSK tarafından korunacak. Defin töreninin 48 saat geçtikten sonra yapılacağı ifade ediliyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından resmi ziyaret için Macaristan’a gidecek.

Dini törene Davutoğlu ve Özel katılacak

Yarın resmi temaslarının ardından gece geç saatlerde Türkiye’ye dönmesi beklenen Davutoğlu’nun çarşamba günü yeni türbe için yapılacak törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte katılabileceği de iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem