Rüyasında mezarın yerini değiştirdi

 Olay Adıyaman'ın Gerger ilçesi Güngörmüş köyünde meydana geldi. Köyün cami imamı Mehmet Babat, son bir ay içerisinde her gece, Arap olan ve isminin Nurullah olduğunu söylediği 'İslam şehidi' bir mübarek zatın rüyasına girdiğini iddia etti. İmam Mehmet Ba

Rüyasında mezarın yerini değiştirdi

 

Olay Adıyaman'ın Gerger ilçesi Güngörmüş köyünde meydana geldi. Köyün cami imamı Mehmet Babat, son bir ay içerisinde her gece, Arap olan ve isminin Nurullah olduğunu söylediği 'İslam şehidi' bir mübarek zatın rüyasına girdiğini iddia etti. 

İmam Mehmet Babat, rüyasında bu zatın yaklaşık 900 yıl önce bu bölgede şehit olduğunu ve mezarının bulunduğu yerin yakınında kanalizasyon çukuru olmasından dolayı mezarının değiştirilmesini istediğini köylülere söyledi. Valilik, Müftülük ve ilgili yerlere de rüyası hakkında bilgi vererek zatı bulunduğu yerden çıkartmak için köylülerle birlikte kazı yapıldı.

Çevre köylüler ve çok sayıda kişinin katıldığı kazıya, imamın gösterdiği yerden başlandı. Kendi evinin duvarının dibinden başlayan kazı da yaklaşık 4 metre derinliğinde 2 metre genişliğinde evin temelinin bulunduğu bölge kazıldı. Onlarca kişi meraklı gözlerle kazı çalışmalarını yerinde izledi. Kazı sırasında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Çevre köylerden olayı duyanlar zatın naaşını görmek için köye akın etti. Yine çevre köylerden yaklaşık 20 cami imamı kazı bölgesine geldi. İmam gördüğü rüya doğrultusunda kazıları yönetirken, vatandaşların sabah başlayan merakı akşam saatlerinde son buldu. İki gün boyunca kazma kürekle çalışan köylüler ikinci günün sonunda imamın bahsettiği mezara ulaşamayınca hayal kırıklığına uğradı.

 

imamin_ruyasi_koyluyu_cukur.jpg

 

Kazının sonunda belirtilen yerde kabir olmaması nedeniyle kazı sonlandırıldı. Kazı sırasında konuşan vatandaşlar imamın gördüğü rüyaya inandıklarını ve şehidin naaşına ulaşacaklarını belirtirken, kazı sonlarına doğru da rüyaya olan inançlarını yitirdiklerini ifade ettiler. İmam Babat, yaklaşık bir aydan beri rüyayı gördüğünü ve zatın kendisinden sürekli mezarının yerinin değiştirilmesi için yardım istediğini ifade ederek, şehidin simasını kendisinin gördüğünü söyledi. Babat, "Uzun boylu geniş omuzlu, yüzünde Arap siması vardı. Üstteki elbiseleri beyaz alttakiler siyahtı. Bu şekilde kendini bana gösterdi. Kendi cenazesinin yerine de bana gösterdi. Kazılan bölge rüyamda bana gösterilen yerdir. Yaklaşık bir ay sonra rüyalarımı köylüye anlattım. Kendisi ashaptan ve tabilerden olmadığını bana söyledi. Sefere geldiğinde burada şehit olduğunu, isminin Nurullah olduğunu söyledi. Ben tarihçi değilim fakat kanaatimce Selçuklular zamanında bu bölgenin fethine gelerek burada şehit olmuş" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler