"Rusya’nın alımı durdurması bizi etkilemez"

Türkiye Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, "Rusya'ya yılın ilk 10 ayında 8 milyon dolar ihracat yapmışız. Biz Irak'a sadece bir kalemde bu ihracatı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla sektörü pek fazla etkile

"Rusya’nın alımı durdurması bizi etkilemez"

Türkiye Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, "Rusya'ya yılın ilk 10 ayında 8 milyon dolar ihracat yapmışız. Biz Irak'a sadece bir kalemde bu ihracatı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla sektörü pek fazla etkileyeceğini düşünmüyorum" dedi.

BESD-BİR Başkanı ve beyaz et sektörünün önemli firmalarından Beypiliç AŞ.'nin Genel Müdürü Sait Koca, son günlerde Rusya ile yaşanan krizin beyaz et sektörü üzerinde ne gibi etkiler oluşturacağını anlattı. Koca, Rusya'nın 1 Aralık tarihi itibari ile Türkiye'den tavuk eti ithalatını durdurma kararının sektörü olumsuz etkilemeyeceğini belirtti. Türkiye'nin Rusya'ya Ağustos ayında bin 700, Eylül ayında bin 300 ve Ekim ayında bin 500 ton tavuk eti ihraç ettiğini söyleyen Sait Koca, 2015 yılının ilk 10 ayında 8 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini vurguladı.

Rusya'ya yapılan ihracatın Irak'a bir kalemde yapıldığını açıklayan Koca, "Rusya'ya yılın ilk 10 ayında 8 milyon dolar ihracat yapmışız. Biz Irak'a sadece bir kalemde bu ihracatı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla sektörü pek fazla etkileyeceğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler