Rusya gezisi füze kararını erteletti

 Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzun yıllardır “ihtiyaç” olarak bildirdiği uzun menzilli hava savunma sistemlerinin alımına yönelik projeyi değerlendirmek üzere bugün toplanacak. Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında Genelkur

Rusya gezisi füze kararını erteletti

 

Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzun yıllardır “ihtiyaç” olarak bildirdiği uzun menzilli hava savunma sistemlerinin alımına yönelik projeyi değerlendirmek üzere bugün toplanacak.

 

Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı’ndan oluşan komitenin, toplam 12 füze savunma sistemi alınmasını öngören T-LORAMIDS (Türk Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemi) adı verilen projenin ihalesinde yarışan ABD, Rus, Çin ve Avrupa firmaları arasındaki tercihini bugün açıklaması bekleniyordu. Ancak sıcak diplomatik gelişmeler nedeniyle, kararın ertelenmesi fikri ağırlık kazandı.

 

Bu önemli projeyi diplomatik anlamda “koz” olarak gören SSİK’nın kararını Başbakan Erdoğan’ın Moskova seyahati öncesinde sonuçlandırmama eğiliminde olduğu öğrenildi. Projenin bir numaralı favorisi ola rak ABD’nin Patriot sistemi gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem