Rus yetkililerden Türkiye’ye özür

 Moskova'da Pussy Riot adlı müzik grubu üyelerinin 2'şer yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından meydana gelen protesto gösterilerinde, polisten kaçan bir eylemcinin Türkiye Büyükelçiliği duvarından içeri atlaması ve üç polisin de göstericiyi yakalam

Rus yetkililerden Türkiye’ye özür

 

Moskova'da Pussy Riot adlı müzik grubu üyelerinin 2'şer yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından meydana gelen protesto gösterilerinde, polisten kaçan bir eylemcinin Türkiye Büyükelçiliği duvarından içeri atlaması ve üç polisin de göstericiyi yakalamak amacıyla elçilik sınırlarına girmesi, Türkiye'nin tepkisine sebep oldu.

Moskova'daki Türk Büyükelçiliği'nden üst düzey bir yetkilinin AA'ya verdiği bilgiye göre, yaşanan olayın ardından gece yarısı Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer elçiliğe gelerek özür diledi.

Elçiliğin bahçesine atlayan polislerin 'genç ve tecrübesiz' olduğunu belirten yetkililer, bu tür bir olayın asla tekrarlanmayacağı yönünde garanti verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem