Rus pilotlar havada vuruldu

Suriye sınırında düşürülen Rus SU-24 savaş uçağından atlayan pilotlar Türkmenler tarafından havada vuruldu. O anlar ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.Türkiye'nin Suriye sınırını ihlal eden SU-24 tipi Rus savaş uçağı, uyarıları dikkate

Rus pilotlar havada vuruldu

Suriye sınırında düşürülen Rus SU-24 savaş uçağından atlayan pilotlar Türkmenler tarafından havada vuruldu. O anlar ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Türkiye'nin Suriye sınırını ihlal eden SU-24 tipi Rus savaş uçağı, uyarıları dikkate almayıp ihlalini sürdürünce, angajman kuralları çerçevesinde Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. Uçak Bayırbucak bölgesine düşerken, paraşütle atlayan pilotlara Türkmen gruplarca ateş açıldı. Rus pilotlardan biri öldürülürken, diğerinin akıbeti ise bilinmiyor.

Uçağa 5 dakika içerisinde 10 kez ikaz yapıldığını, fakat buna rağmen ihlal devam edince müdahalede bulunulduğunu duyuran Genelkurmay Başkanlığı ise, düşürülen uçağın iz analizini paylaştı. İz analizinde Rus uçağının sınır ihlali yaptığı net biçimde görüldü.

Rusya uçağının sınır ihlali yaptığını yalanlarken, Türkiye'nin talebi üzerine NATO olağanüstü toplantı yapma kararı aldı.

BAŞBAKAN'DAN İLK DEĞERLENDİRME

Konuya ilişkin, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da açıklama geldi. Başbakan, "Özgür bir ülkede, başı dik bir şekilde ve hiçbir şartta boyun eğmeyecek şekilde yeni nesillerin yetişmesi bu hürriyet bilinciyle olur. Bu anlamda sınırlarımızın güvenliği söz konusu olduğunda ülkemizin bu ateş çemberi içerisinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak Silahlı Kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım" dedi.

Rus pilotlar havada vuruldu

Rus pilotlar havada vuruldu

Rus pilotlar havada vuruldu

Rus pilotlar havada vuruldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler