Resmi yazışmalarda yeni dönem

Resmi yazışmalarda el yazısıyla atılan imza ve elektronik imza kullanımında uyulması gereken usul ve esaslar yeniden belirlendi.  Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Bakanlar Kurulu kararıyla  "Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönet

Resmi yazışmalarda yeni dönem
Resmi yazışmalarda el yazısıyla atılan imza ve elektronik imza kullanımında uyulması gereken usul ve esaslar yeniden belirlendi. 
 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Bakanlar Kurulu kararıyla  "Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" yayımlandı. Yeni düzenlemeyle, 18 Ekim 2004 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan "Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" yürürlükten kaldırıldı. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan Elektronik Belge Yönetim Sistemi'nin (EBYS), idarelerce bir yıl içinde yeni yönetmelik hükümlerine uyumlu hale getirilmesi gerekecek. Bu tarihten sonra kurulacak EBYS'ler ise yeni yönetmelik hükümlerine uyumlu şekilde kurulacak. 
 
Yönetmeliğe göre, idareler arasında resmi yazışma kapsamında iletilecek elektronik belgelerin oluşturulmasına e-yazışma Teknik Rehberi'nde tanımlanan kurallara uyulması zorunlu olacak. İdare, bu kurallara uygun şekilde hazırlanmayan belgeleri reddetme hakkına sahip olacak. 
 
İdare dışına gönderilen ve gizlilik derecesi taşımayan güvenli elektronik imza ile imzalanmış belgeler de gerekli hallerde elektronik olarak şifrelenecek. Şifreleme sertifikaları, yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarından temin edilecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler