Polis'ten vatandaşa 12 kurşun!

 ABD’nin New York eyaletinde her yıl 26 milyon kişinin ziyaret ettiği Times Square Meydanı, akli dengesi yerinde olmayan Darrus Kennedy adlı kişinin bıçaklı eylemine sahne oldu.Uyuşturucu aldığı belirtilen 51 yaşındaki ABD’li, polise bıçak salladı. Acımas

Polis'ten vatandaşa 12 kurşun!

 

ABD’nin New York eyaletinde her yıl 26 milyon kişinin ziyaret ettiği Times Square Meydanı, akli dengesi yerinde olmayan Darrus Kennedy adlı kişinin bıçaklı eylemine sahne oldu.

Uyuşturucu aldığı belirtilen 51 yaşındaki ABD’li, polise bıçak salladı. Acımasızlığı ile ünlü New York polisi, 6 kez biber gazı sıkarak adamı engellemeye çalışsa da başarılı olamayınca, 12 el ateş ederek saldırganı öldürme yolunu seçti.

Daha önce psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen kişiyi elindeki bıçağı uyarılara karşın atmaması üzerine öldüren iki polise NYPD ile Belediye Başkanı Michael Bloomberg sahip çıktı.

NYPD Müdürü Raymond W. Kelly, ‘polis uygun şekilde davrandı’ diye memurlarını korumaya yönelik açıklama yaparken, birden fazla ateş eden görevlinin olmasının da normal olduğunu ileri sürdü. Kelly, polislerin Kennedy’e ateş etmeden önce defalarca biber gazı ile müdahale edip elindeki bıçağı bırakması için çaba gösterdiğini de hatırlattı. Belediye Başkanı Bloomberg ise Kelly’in açıklamalarına destek çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem