PKK'ya Rekor Darbe

 Genelkurmay Başkanlığı son 8 ayda düzenlenen operasyonlarda 389 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından açıklanan bu sayıya yurt dışındaki Pkk kamplarına düzenlenen hava operasyonlarında öldürülen teröristler dahil edilmedi. 

PKK'ya Rekor Darbe

 Genelkurmay Başkanlığı son 8 ayda düzenlenen operasyonlarda 389 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

 Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından açıklanan bu sayıya yurt dışındaki Pkk kamplarına düzenlenen hava operasyonlarında öldürülen teröristler dahil edilmedi.

 

Açıklamaya göre 1 Ocak - 30 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda tam 389 Pkk'lı öldürüldü.

 

HAKKARİ VE ÇEVRESİNDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

 

İstatistik bilgilerinin yanı sıra Tsk, Pkk'ya karşı yürüttüğü operasyonları hızla sürdürmeye devam ediyor.

 

Hakkari'nin Irak'a sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi'nde sabah saatlerindek, helikopter hareketliliğinin ardından, sınırdan top ve silah sesleri duyuldu.

 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki askeri hareketlilik, saat 09.00 sıralarında başladı. Sikorsky tipi helikopterler, sık sık sınırdaki Işıklı bölgesinde konuşlu askeri birliklere asker ve mühimmat taşıdı. Helikopter hareketliliğinin ardından saat 10.30 sıralarında Darsinki'de konuşlu askeri birliklerden Hakantepe ve Işıklı bölgesine yakın Gergintepe'nin dağlık kesimleri yoğun şekilde top atışına tutuldu. Top atışları sonrası da bölgeden yoğun şekilde silah sesi duyuldu. Top atışları ve silah sesleri hala sürüyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem