PKK'lıların üzerinden çıkan şok mektup

 Terör örgütüne para vermeyi kabul etmeyen iş adamları ile bazı siyasetçilerin kaçırılarak kırsal alana götürülmesi yönündeki talimatlar kayıtlara girdi. Ağrı'da yakalanan 7 PKK'lının cebinden Kuzey Irak'tan Türkiye'deki iş adamlarına gelen 'şifreli tehdi

PKK'lıların üzerinden çıkan şok mektup

 

Terör örgütüne para vermeyi kabul etmeyen iş adamları ile bazı siyasetçilerin kaçırılarak kırsal alana götürülmesi yönündeki talimatlar kayıtlara girdi.
 
Ağrı'da yakalanan 7 PKK'lının cebinden Kuzey Irak'tan Türkiye'deki iş adamlarına gelen 'şifreli tehdit dolu haraç mektupları' çıktı.
 
PKK'nın önde gelen iş adamlarına, kesilen haraçların ödenmemesi halinde, "İş yerlerinin patlatılacağı ve ailelerine zarar verileceği" belirtiliyor. Listede 30'un üzerinde Kürt kökenli işadamının isminin olduğu bildirildi.
 
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde eylem yapmak için İran'dan minibüsle gelen 5 PKK'lı ve onlara yardım eden 2 kişi silahlarıyla birlikte Türkiye-İran transit yolunda yakalandı.
 
17 Ağustos'ta PKK'nın ağrı sorumlusu Mazlum kod isimli Hakan Tunç ve Sorej kod isimli Karoğ Yasin'in ilçe merkezinde yakalanmasının ardından eylem yapmak için gelen 7 teröristin üzerinden çıkanlar ise şoke etti.
 
Bölücü terör örgütü üyesi 7 PKK'lının üzerinden bir dizi mühimmatın yanı sıra Kandil'den iş adamlarına gönderilen haraç mektupları ve haraç istenecek iş adamlarının 'şifreli' tehdit mektupları çıktı.
 
'AİLELERİNE ZARAR VERİN'
Terör örgütüne para vermeyi kabul etmeyen işadamları ile bazı siyasetçilerin kaçırılarak kırsal alana götürülmesi yönünde talimatlar kayıtlara girerken özellikle haraç vermeyen işadamlarına yönelik toplu kaçırma girişiminde bulunulacağı öne sürüldü. İş adamlarının haraç vermemesi halinde 'iş yerlerinin patlatılması' ve 'ailelerine zarar verilmesi' talimatı verildiği anlaşıldı.
 
Öte yandan sözde örgüt yöneticilerinin dinlemeye takılan görüşmelerinde 'Kürt nüfusun fazla olduğu yerlerde artık sözde vergilendirme yapmayacaklarını belirttikleri' tespit edildi. Teröristlerin AK Parti'nin yüksek oy aldığı Bitlis, İstanbul, Van ve Ağrı gibi illere yönlendirildiği dile getiriliyor.
 
Terör örgütü PKK'nın kan donduran bir başka planı ise devlete karşı yakın durduğu bilinen köy ve kişilere yönelik. Elde edilen bilgilere göre; devlete yakın duran kişi ve köylerin koyunlarının katledilmesi kararlaştırıldı.
 
MÜHİMMATI YOLA ATTILAR
Ağustos ayının başından bu yana Emniyet güçleri Ağrı genelinde başlattığı operasyonlarla PKK'ya ağır darbe indiriyor.
 
Kuzey Irak'tan İran güzergahını kullanarak Türkiye'ye giriş yapan teröristlerin yanı sıra terörist gruba destek çıktığı belirlenen bir diğer terörist gurup da yine polis özel harekat ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Grup, Ağrı çevre yolunda yanlarındaki silah, roketatar ve bunlara ait mermi ve patlayıcı maddelerin bulunduğu poşetleri yola atarak araçla bir evin bahçesine gizlendi.
 
Özel hareket polisleri kaçan kamyonetin ardından mahalleyi ablukaya alarak PKK'lıları etkisiz hale getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler