PKK'lılar Tunceli'de araç yaktı

 PKK’lı teröristler, tünelin her iki ağzında iki taksiye bomba düzeneği bağlayarak tünelin iki ağzını trafiğe kapattıkları öğrenildi. Bu sırada Tunceli-Erzincan karayolunun 18 saat trafiğe kapalı kaldığı bildirildi. Bomba imha uzmanlarının müdahalesiyle t

PKK'lılar Tunceli'de araç yaktı

 

PKK’lı teröristler, tünelin her iki ağzında iki taksiye bomba düzeneği bağlayarak tünelin iki ağzını trafiğe kapattıkları öğrenildi. Bu sırada Tunceli-Erzincan karayolunun 18 saat trafiğe kapalı kaldığı bildirildi. Bomba imha uzmanlarının müdahalesiyle taksilere konulan bomba düzenekleri imha edildi. Ardından yol trafiğe açıldı.
Tunceli'de iki ayrı jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırı sonrası karakol yakınlarına tuzaklanmış patlayıcılar imha edildi.
 
Teröristlerce saldırı düzenlenen Merkez Gökçek ve Şehit Mehmet Jandarma karakolları çevresinde askeri birlikler tarafından inceleme başlatıldı, yapılan incelemelerde bir PKK’lı teröristin cenazesi bulundu. Tunceli-Erzincan karayolu Nazimiye ilçesi yol ayrımında bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'nda inceleme yapan askerler, tuzaklanmış patlayıcıları imha etti. İmha işlemi sırasında karayolunda trafik durduruldu ve sinyal kesici cihazlar kullanıldı. Askerler, karakol çevresinde arama-tarama çalışması da yaptı.Bu arada çatışma yaşanan bölgedeki bazı mevzilerden çevreye saçılmış çok sayıda mermi kovanı görüldü. Öte yandan, bölgede yoğun helikopter trafiği yaşandığı, karakola gelen Skorsky helikopterler için kobra helikopterlerinin çevre emniyeti aldığı görüldü.
 
Öte yandan, Tunceli Valiliği tarafından dün gece yaşanan çatışmaya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada bir teröristin ölü ele geçirildiği kaydedildi. Valilik açıklamasında, “22.09.2012 günü saat 20.40 sıralarında Tunceli Nazımiye Şehit Mehmet Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Tunceli-Pülümür Karayolu üzerinde yol kontrol uygulaması yapıldığı sırada kontrol noktasına ve karakola Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştır. Güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olmuş, 7 askerimiz de yaralanmıştır. Çatışmada BTÖ mensubu 1 terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir.” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem