PKK yöntem değiştirdi...

Güvenlik ve istihbarat kaynaklarının iddiasına göre terör örgütü PKK, marjinal sol örgütlerle Suriye'de masaya oturarak yeni eylem stratejileri geliştirdi. Yeni stratejinin kilit konumunda ''fedailer'' bulunuyor. Örgüt çevrelerinde ''fedai'' olarak anılan

PKK yöntem değiştirdi...
Güvenlik ve istihbarat kaynaklarının iddiasına göre terör örgütü PKK, marjinal sol örgütlerle Suriye'de masaya oturarak yeni eylem stratejileri geliştirdi. Yeni stratejinin kilit konumunda ''fedailer'' bulunuyor. Örgüt çevrelerinde ''fedai'' olarak anılan bu kişiler, kendilerinin de ölümleriyle sonuçlanacak kanlı eylemler yaparak çatışma yerinden sonuç almadan ayrılmıyor.
 
PKK militanları, daha önce güvenlik güçlerine yönelik saldırılarının ardından ikinci kez olay yerine gelmiyordu. Son 1 aydır yapılan saldırılarda ''vur-kaç'' taktiğinin uygulanmaya başlandığı tespit edildi. PKK, ilk saldırıdan sonra olay yerinden ayrılmayarak bir süre sonra ikinci saldırıyı gerçekleştiriyor.
 
Habertürk'ün haberine göre, PKK fedaileri, öleceğini bilse de eylemini yapıyor. Emniyet yetkilileri, ölüm fedailerinden seçilen eylemcilerin korkmadan güvenlik birimlerine yaklaştığını belirtti. İstihbarat güçleri, bu grubun sayısını, elemanlarını, nerede eğitildiklerini belirlemek için çalışma yürütüyor.
 
EMNİYETİN TÜM BİRİMLERİ UYARILDI
 
İstanbul'da 10 Ağustos gecesi Fatih Polis Merkezi'ne üst üste 2 saldırı düzenlenmesinin ardından tüm emniyet birimleri uyarıldı. PKK'nın taktik değiştirdiği belirtilen uyarıda saldırılara karşı daha dikkatli olunması istendi. Eylem yerlerinde tam güvenlik sağlanmadan inceleme ve araştırma yapılmaması uyarısında da bulunuldu.
 
Emniyetin uyarıları sonrası PKK'nın eylem yapma ihtimaline karşı polisler tetikte. Emniyet müdürlükleri ve karakolların çevresinde araçların uzun süre beklemesine izin vermeyen polis, şüpheli kişiler üzerinde arama ve kimlik kontrolü yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler