Pkk yine yol kesti

Derecik'ten Şemdinli'ye gelmek isteyen vatandaşlar, 120 kilometrelik yol katetmek zorunda kalıyor. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'nın 23 Temmuz'da yol kesmesiyle başlayan operasyonlar devam ederken; ilçeye 70 kilometre uzaklıktaki Derecik Beldesi'ni

Pkk yine yol kesti

Derecik'ten Şemdinli'ye gelmek isteyen vatandaşlar, 120 kilometrelik yol katetmek zorunda kalıyor.

 

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'nın 23 Temmuz'da yol kesmesiyle başlayan operasyonlar devam ederken; ilçeye 70 kilometre uzaklıktaki Derecik Beldesi'nin Şemdinli'ye olan kısa masfeli yolu güvenlik gerekçesi ile dün akşamdan itibaren kapatıldı. Derecik'ten Şemdinli'ye gelmek isteyen vatandaşlar, 120 kilometrelik yol katetmek zorunda kalıyor.

 

PKK'nın Bağlar Köyü'nün Zorgeçit Mezrası'nda yol kesmesinin ardından bölgede operasyonlar başlarken, askeri birliklere saldıran PKK'lılarla bir çok kez sıcak temas sağlandı.

 

37 gündür yoğun askeri hareketliliklerin yaşandığı Şemdinli bölgesinde en büyük sıkıntı ise Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nde yaşanıyor.

 

Sabit telefon ve cep telefonlarının 3 gündür çalışmadığı Derecik Beldisi'nin yolu da güvenlik gerekçesi ile dün akşam saatlerinden itibaren askerler tarafından kesildi. Derecik'e gitmek isteyen vatandaşlar, 70 kilometre olan asfalt yol yerine sınırda bulunan Boğaz Köy yolu üzerinden yaklaşık 120 kilometre yol kat ederek ilçeye ulaşabiliyor.

 

PKK YOL KESTİ

 

Bu arada, dün akşam saatlerinde ilçeye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar Köyü'nün Çem Mezrası yakınlarında da bir grup PKK'lının yol kesip kimlik kontrolu yaptığı belirtildi. Akşam saatlerinde ise ilçe merkezinin hemen güneyinde yer alan Guman Dağı'na helikopterlerle özel eğitimli komandolar ile özel hareket polisleri indirildi. Bölgede zaman zaman sıcak çatışmaların da yaşandığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem