PKK mayınlarını bitirecek yazılım!

  Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılım sayesinde, mayınlı araziler, yer altı zenginlikleri ile sulardaki kimyasal ve biyolojik silahlar tespit edilecek.     Türkiye, istihbarat bilgilerini 'uydudan' almaya hazırlanıyor.  Güvenlik gerekçesiyle

PKK mayınlarını bitirecek yazılım!

  Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılım sayesinde, mayınlı araziler, yer altı zenginlikleri ile sulardaki kimyasal ve biyolojik silahlar tespit edilecek. 

 

 

 

 

Türkiye, istihbarat bilgilerini 'uydudan' almaya hazırlanıyor.

 

 Güvenlik gerekçesiyle adının açıklanmasını istemeyen bir Türk  firması tarafından geliştirilen yazılım, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verildi.  

  

Yeni yazılım uydudan alınan görüntüleri analiz ederek istenen unsurları ayıklıyor ve farklı  renklere boyuyor. Her türden ayrıntıyı sayısal ve nitelik olarak sınıflandırıp yetkililerin önüne koyuyor.

 

 Söz konusu mühendislik firması, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı elemanlarına haftanın üç günü yazılımla ilgili eğitim verirken,önümüzdeki günlerde programı tamamen emniyet personeli kullanacak.  

Geliştirilen yazılım, uydu üzerinden mayın tespiti de yapabiliyor. Çeşitli frekans yöntemleriyle hangi noktada mayın olduğu kolayca bulunuyor. Aynı şekilde içme sularına biyolojik veya kimyasal saldırı olup olmadığı da tespit edilebiliyor. Hangi bölgede hangi madenler var, bunları da görebilmek mümkün.

 

Şu anda emniyet birimleri için hazırlanmakta olan bir diğer yazılımın da 'terörün finans kaynaklarının takibi' ile ilgili olduğu öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem