Peşmergeden PKK'ya, "Kuzey Irak'tan çekil" çağrısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali, terör örgütü PKK'nın, bölgeden çekilmesini istedi. "HUZURSUZLUK VAR..." Peşmerge Komutanı Ali, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yayıml

Peşmergeden PKK'ya, "Kuzey Irak'tan çekil" çağrısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali, terör örgütü PKK'nın, bölgeden çekilmesini istedi.

"HUZURSUZLUK VAR..."

Peşmerge Komutanı Ali, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "PKK, Kürdistan bölgesinin, Türkiye sınırında bulunduğu için huzursuzluk baş göstermiş durumda. PKK'nın oralardaki varlığı meşru değildir. Sivil halk kurban oluyor. Bu konuda hata Türkiye'nin değil, PKK'nındır. Türkiye, PKK'yı vuruyor, onlar da köylerin ve yerleşim yerlerinin içine saklanıyor. PKK o köylerde olmasın, bakalım Türkiye yine vuruyor mu? PKK buraları boşaltmalı ve onların yüzünden evlerini boşaltanlar geri dönmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

"PKK BURADA OLMASI MEŞRU DEĞİL"

"PKK'nın Kürdistan bölgesinin köyleri ile yerleşim yerlerinde bulunmasının meşru olmadığını" vurgulayan Ali, terör örgütü "PKK nedeniyle, bölgede, bin köyün boşaltıldığını" kaydetti.

"HALKA İZİN YOK"

Örgütün söz konusu bölgede bulunan köylerin gelir ve imkanlarından faydalandığını aktaran Zaim Ali, "Hayvancılıktan ziraate kadar PKK buralardan çok istifade ediyor. Ayrıca PKK'nın bulunduğu bölgeler turizm yerleridir. Keleşin, Kandil, Nereve ve Rekan'da yüksek dağlar ve tatlı su kaynakları var. Yerel halk, buraları turistik geziler için de kullanıyordu. Fakat PKK, kontrol noktaları kurarak halkın oralara geçişini engelliyor. Bununla kalmıyor, halkın yolunu kesiyor. PKK, can kaybına ve halkın sığınmacı durumuna düşmesine sebep oluyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler