Paris Başsavcısı terör bilançosunu açıkladı!

Paris Terörle Mücadele Savcısı Molins, akşam saatlerinde Fransa'yı kana bulayan saldırılara ilişkin açıklama yaptı.   Savcı, "Saldırılarda en az 129 kişi öldü, 352 kişi de yaralandı  IŞİD saldırılarına ilişkin açıklama yaptı: Saldırılarda 129 kişi hayatın

Paris Başsavcısı terör bilançosunu açıkladı!
Paris Terörle Mücadele Savcısı Molins, akşam saatlerinde Fransa'yı kana bulayan saldırılara ilişkin açıklama yaptı.
 
Savcı, "Saldırılarda en az 129 kişi öldü, 352 kişi de yaralandı  IŞİD saldırılarına ilişkin açıklama yaptı: Saldırılarda 129 kişi hayatını kaybetti, 352 kişi yaralandı, yaralılardan 99'unun durumu ağır. Saldırılarda 7 terörist öldü, teröristler üç ekip halinde koordineli hareket ettiler, Teröristlerden birinin kimliğini tespit ettik, 1985 Suriye doğumlu. Teröristler kalaşnikof kullanmış, kullanılan bombaların hepsi aynı.  Öte yandan Belçika'da 3 kişi gözaltına alındı" dedi. 
 
FRANSIZ POLİSİ: TÜM SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ
 
Fransız polisi Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili bazı detayları açıkladı. Paris Emniyet Müdürü, saldırganların iki gruba ayrıldığını, bir grubun stadyum yakınında eylem gerçekleştirirken diğer grubun da hemen hemen aynı dakikalarda lokanta ve konser salonunda katliam gerçekleştirdiğini açıkladı. Bataclan Konser Salonu'ndaki militanlardan birinin polisler gelmeden önce belindeki bombayı patlatarak 4 kişiyi daha öldürdüğünü açıklayan Paris Emniyet Müdürü, tüm saldırganların öldürüldüğünü ancak araştırmaların devam ettiğini belirtti.
 
HOLLANDE: ACIMASIZ OLACAĞIZ
 
Yetkililerle birlikte yaklaşık 100 kişinin öldüğü Bataclan Konser Salonu'na giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gördükleri karşısında şoke olduğunu söyledi. Hollande, "Çok sayıda ağır yaralı var. Gördüklerim karşısında şoke oldum. Bu manzaraya neden olanlarla savaşımızda acımasız olacağız" diye konuştu.
 
HOLLANDE: SALDIRILARI IŞİD DÜZENLEDİ
 
Fransa Cumhurbaşkanı bugün yaptığı açıklamada ise dünden bu yana kafalardaki soru işaretini de ortadan kaldırdı. Hollande, "Saldırıları IŞİD düzenledi" dedi. 
 
1500 İLAVE ASKER GÖREVLENDİRİLDİ
 
Fransa'da bakanlar kurulu, Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından bugün Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, ülkede olağanüstü hal ilan etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu Hollande'ın açıkladığı olağanüstü hal ilanını onayladı. Alınan önlemler çerçevesinde ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı.
 
OKULLAR KAPALI, TOPLANTI VE GÖSTERİLER ERTELENDİ
 
Sınırların kapatılma kararı ile birlikte hafta sonu planlanan okul gezileri iptal edildi. Okul ve üniversite binaları yarın kapalı kalırken, konserler ve diğer gösteriler ertelendi. Yine alınan önlemler çerçevesinde tehlikeli ve tehdit olarak görülen kişiler, doğrudan mahkemeye çağrılabilecek. Yarınki toplantı ve gösteriler güvenlik önlemleri çerçevesinde ertelenirken, şüpheli kişilerin evleri mahkeme kararı olmaksızın polis tarafından aranabilecek.
 
SEÇİM KAMPANYALARINA ARA VERİLDİ
 
Bu arada, siyasi partiler bölge seçimleri öncesi başlattıkları seçim kampanyalarına ara verdiler. 
 
ALMANYA, FRANSA'YA ÖZEL KUVVETLER GÖNDERMEYİ ÖNERDİ
 
Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere'nin, Fransız mevkidaşına, yardımcı olmak amacıyla Fransa'ya özel kuvvetler göndermeyi teklif ettiği bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Thomas De Maiziere'nin, Fransa İçişleri Bakanı ile yakın temasta olduğu belirtildi. Thomas De Maiziere de yaptığı açıklamada, ''Tüm kalbimizle Fransız dostlarımız ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanındayız. Fransız mevkidaşımla yakın temastayım ve kendisine Almanya özel kuvvetlerini göndermeyi önerdim'' ifadelerini kullandı.
 
Bu arada, Alman Dışişleri Bakanlığı, Paris'i sarsan saldırılar nedeniyle Fransa'ya seyahat etmeyi planlayanlara yönelik güvenlik uyarısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Paris'te ağır bir terör saldırısı gerçekleştiği belirtilerek, ülkede olağanüstü hal ilan edilmesi, sınırların da kapatılması nedeniyle kısıtlamalar yaşanabileceği kaydedildi. Açıklamada, bu ülkeye gitmeyi planlayanlardan yerel makamların talimatlarına uymaları istendi. Öte yandan, Alman güvenlik güçleri, Berlin'deki Fransa Büyükelçiliği önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis, elçilik çevresini araçlarla kapattı.
 
FRANSA BAKANLAR KURULU ACİL TOPLANDI
 
Fransa'da bakanlar kurulu acil olarak toplandı. Paris'te tüm metro seferleri ve toplu ulaşım iptal edildi. Ülkede olağan üstü hal ilan edildi.  Stadyum ve Bataclan konser alanındaki rehinelerin tahliyesine başlandı. Öte yandan Paris'te bazı metro hatları da kapatıldı.
 
KONSER SALONUNDA OPERASYON YAPILDI: 100 REHİNE ÖLDÜRÜLDÜ
 
Bataclan Konser Salonu'da iki saldırganın öldürüldüğü, operasyonun sonlandığı bildirildi. Polis konser salonuna baskın düzenleyerek 3 saldırganı öldürdü. Rehin alınan 100 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak Paris Belediye Başkan Yardımcıs Bataclan Konser Salonu’nda en az 118 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.  Saldırı, ABD'li grup Eagles of Death Metal'in (Death Metal Kartalları)  konser sırasında gerçekleşti.
 
1153086_f5f13ca105312c8ee0e5fae5cb9e036e.jpg
 
BELÇİKA, FRANSA SINIRINDA KONTROLLERE BAŞLADI
 
Belçika, Paris'teki saldırıların ardından Fransa ile olan sınırında kontrollere başladı. Belçika Başbakanı Charles Michel'in bir sözcüsü, Paris'teki saldırıların ardından Fransa'dan karayolu, demiryolu ve havayolu ile gelişlerde sınır kontrolüne başlandığını açıkladı. Bunun sınırların kapanması anlamında olmadığını ifade eden sözcü, bugün saat 09.00'da güvenlik kabinesinin toplanacağını ve Belçika'nın güney komşusu Fransa'da yaşananlar karşısında alınacak önlemlerin görüşüleceğini bildirdi.
 
OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
 
Paris'in 10 ve 11. bölgelerinde düzenlenen saldırıların ardından Fransa'da üst düzey alarm durumuna geçilirken, güvenlik güçlerinin operasyonları devam ediyor. Paris'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 
HOLLANDE: TERÖRİSTLERİN KİM OLDUĞUNU BULAMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, şu sıralarda Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile bir araya geliyor. Hollande toplantıya girmeden önce yaptığı açıklamada yaptı "Birazdan toplantı başlayacak, teröristlerin kim olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Çok sayıda ölü ve yaralı var, şu an önemli olan kurbanlar ve yaralılar. Tüm Fransa teröre karşı birlik içinde olmalı" dedi.
 
HOLLANDE TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
 
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Paris saldırılarının ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.  Ülkede kırmızı alarm verildi.   Fransa Cumhurbaşkanı Hollande G20 Türkiye Zirvesi ziyareti iptal etti.
 
Fransa'nın başkenti Paris'i sarsan saldırıların ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı François Hollande, orduyu göreve davet etti, olağanüstü hal ilan etti ve sınırları kapattıklarını söyledi.
 
PARİSLİLERE EVLERİNİZE DÖNÜN UYARILARI YAPILIYOR 
 
Fransa'da yetkililer, Parislilerin evlerinden çıkmamaları yönünde açıklama yapıyor. Dışarıda olanların da evlerine ve güvenli bölgelere gitmeleri söyleniyor. Fransız polisi Paris'in bütün sokaklarında en üst düzeyde güvenlik önlemleri aldı. 
 
Paris'in 10'uncu bölgesinde yer alan bir restoranda meydana gelen olayda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı. 
 
Gelen ilk bilgilere göre saat 21:00 sularında Fontaine au Roi, Charonne caddeleri ve Bataclan müzik holunun yakınlarında meydana gelen silahlı saldırılarda en az 30 kişi öldü. Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlamalar oldu. Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı. Taraftarların stadı terketmediği, stadın içerisindeki korkulu bekleyişlerini sürdürdüğü belirtiliyor.
 
Saldırıların kim veya kimler tarafında yapıldığı henüz bilinmiyor. Saldırıların olduğu noktalarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırıların gerçekleştiği bölgede kafe ve restoranlar boşaltıldı. Paris'in birçok bölgesinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi. 
 
Dünyanın en fazla turist alan şehirlerinden olan Paris'teki saldırılarda hedef alınan bölgelerin turistik alanlar olmaması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler