Paranızı kendi isteğinizle kaptırmayın! - Bu telefonlara dikkat

Türkiye'de Telefon dolandırıcılığı tüm hızıyla devam ederken 10 binlerce vatandaşın kartından çekimler yapılıyor.Bir türlü durdurulamayan telefon dolandırıcılığı son günlerde daha da hız kazandı.Cep telefonlarınıza gelen çağrılarda vatandaşların kredi kar

Paranızı kendi isteğinizle kaptırmayın! - Bu telefonlara dikkat

Türkiye'de Telefon dolandırıcılığı tüm hızıyla devam ederken 10 binlerce vatandaşın kartından çekimler yapılıyor.

Bir türlü durdurulamayan telefon dolandırıcılığı son günlerde daha da hız kazandı.

Cep telefonlarınıza gelen çağrılarda vatandaşların kredi kartı numaralarına ulaşılmaya çalışılırken 10 binlerce kişinin kredi kartlarından çeşitli miktarda meblağlar hem de kendi istekleri doğrultusunda çekiliyor.

İnsanlar ya hacizle korkutuluyor ya da hesabınıza para yatırılacak diye kandırılıyorlar.

Cep telefonlarına ulaşılan insanlar çeşitli yöntemlerle kandırılırken son günlerde revaçta olanlar ise "Haciz işleminiz başladı, 300 TL yatırırsanız haciz işleminiz durdurulacak, ya da şu tarihte kredi kartınızdan sizin bilginiz olmadan şu kadar para çekildi bunu tespit ettik kartınıza ödeme yapılacak" şeklinde.

İnsanların cep telefonlarına gelen çağrılarda “2 yıl önce yaptırdığınız, 1 yılı ücretsiz hizmet sigortanızın ikinci yılı için ödenmesi gereken 350 TL’yi ödemediğiniz için haciz işlemi başladı. Şu an ki borcunuz 2500-3000 TL arasında. 350 TL öderseniz bu işlemi durdururuz” şeklinde oluyor.

Konu ile ilgili Haber61'e bilgi veren mağdurlar, karşısında profesyonel bir çağrı merkezi akustiği olan kişilere her hangi bir soru sorduklarında  "350 TL’yi şimdi ödemezseniz haciz işlemi başlıyor" şeklinde sert tepki ile karşılaştıklarını ve hatırlamadıkları bir banka aramasında "evet" diyerek böyle bir sigorta başlattıklarını düşünerek anlık tepkiyle "tamam" dediklerini söylüyorlar.

“Tamam, ödemeyi yapayım haciz işlemi düşsün” söyleminin ardından az sonra muhasebe biriminden aranacaksınız söylemiyle telefonun kapandığını ifade eden mağdurlar, kısa bir süre sonra yeni bir telefon geldiğini ve bu telefonda kredi kart numarası, son kullanım tarihi, cw gibi bilgileri kendi elleriyle vermelerinin ardından, "şimdi telefonunuza gelen güvenlik şifrenizi de söyleyin" ifadesiyle karşılaşıyorlar. Telefona gelen güvenlik şifresini de yüksek meblağda hatırlamadıkları hacizden kurtulmak için söyleyen mağdurlar kendi istekleri ile kredi kartlarından çekilen para ile dolandırılıyorlar.

2. HIRSIZLIK YÖNTEMİ... “HESABINIZA PARA YATIRILACAK”

Pek çok dolandırıcılık yönteminin olmasına karşın son günlerde fazlaca kullanılan dolandırıcılık yöntemlerinden biri de, cep telefonunuza gelen bir çağrıda nereden arandığınızın çok çabuk şekilde geçildiği, içinde banka, tüketici koruma gibi kelimelerin geçtiği bir açıklamayla başlıyor.

Son günlerin mağdurlarının Haber61.net'e açıkladığına göre profesyonel bir çağrı merkezi ortamından arayan kişi size “şu ayda bilginiz olmadan kredi kartınızdan şu miktarda para çekildiğini tespit ettik. İadesini kredi kartınıza mı yapalım, borcunuzdan mı düşsün” sorusunu yöneltiyor.

Eğer telefonu hemen kapatmazsanız sizden kart limitiniz, kart numaranız, kartınıza ne kadar borcunuz olduğu doğrultusunda sorular yöneltiliyor, tüm bu bilgileri verdiğinizde ise bankadan telefonunuza gelen güvenlik mesajı isteniyor. Onu da söylediğinizde siz para yatmasını beklerken hesabınızdan söylediğiniz limit oranına göre paranız çekiliyor.

Yani kendi elinizle, isteğinizle ve onayınızla yapmış olduğunuz bu işlemler sonrası hiç bir yerden hak ve talepte de bulunmanız mümkün olmuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem