Özkök: 'Muhtıra' kelimesi geçti

Ergenekon davası! E. Genelkurmay Başkanı Özkök: Kuvvet komutanları ile 2003 yılında yapılan toplantıda 'muhtıra' kelimesi geçti.Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, Ergenekon Davası kapsamında tanık olarak ifade vermek üzere Silivri Cezaevi'ne geldi.Mahk

Özkök: 'Muhtıra' kelimesi geçti

Ergenekon davası! E. Genelkurmay Başkanı Özkök: Kuvvet komutanları ile 2003 yılında yapılan toplantıda 'muhtıra' kelimesi geçti.

Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, Ergenekon Davası kapsamında tanık olarak ifade vermek üzere Silivri Cezaevi'ne geldi.

Mahkemede ifade vermeye başlayan Özkök, AK Parti'ye yönelik muhtıra teklifini itiraf etti:

"2003 yılında AK Parti'ye muhtıra verelim denildi. Ben ve astlarım arasında görüş farkları oldu"

GİDER BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM

Davaya bakan 13. Ağır Ceza mahkemesi geçen hafta tanık sıfatıyla dinlenmesi için Özkök'e çağrı göndermişti.  Daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Gider, bildiklerimi anlatırım" diyen Özkök, Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında dinleniyor.

Özkök'e yöneltilecek ilk sorunun, "Karargahta görevliyken yemeklerini neden sefer tasıyla evinden getirdiği" olması bekleniyor. Ağzından çıkacak her söz onların kaderini belirleyecek Emekliliğini İzmir'de geçiren Hilmi Özkök, son olarak Büyükanıt'la yemek yerken görülmüştü.

BEN KASAPTAKİ ETE SOĞAN DOĞRAMAM

Özkök Paşa’nın Silivri’ye gitmesi yaklaşık 4 yıllık bir süreç sonucunda oldu. Özkök’ün ifade vermesi gündeme geldikten sonra ilk açıklamayı Temmuz 2008’de yaptı “Darbe günlükleri ile ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna tarihe geçecek bir cevap verdi:“Ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır.”

Özkök Paşa’nın Ergenekon davasındaki ilk ifadesi ise 27 Nisan 2009 tarihine İzmir Adliyesi’ndeki özel bir odada, Ergenekon savcıları tarafından alındı. Özkök Paşa, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in 8 saat boyunca sorularını yanıtladı.

MUHTIRA TEKLİFİ

Özkök, 2009'da dönemin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e verdiği ifadede, 3 Aralık 2003'te Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Ergenekon sanığı Şener Eruygur ve Balyoz tutuklusu İbrahim Fırtına ile Özden Örnek'le yaptığı toplantıyı anlatmış, "Komutanlardan muhtıra teklifi geldi mi?" sorusuna "Böyle bir teklif olmadı" yanıtını vermişti.

ERUYGUR'A UYARI

Ancak Özkök daha sonra verdiği bir röportajda "Savcı bana sadece teklifi sordu, 'Görüş beyan eden oldu mu?' diye sorsaydı, cevabım daha farklı olurdu" demişti. Özkök, "Şener Eruygur'un bizzat kendisine bazı duyumlarım olduğunu söyleyerek uyarıda bulundum. Zira benim o dönem en önemli görevlerimden biri muhtemel olayları vuku bulmadan önlemekti" diye konuşmuştu.

ÖZKÖK'E  'SEFER TASI' SORULACAK!

Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, bugün Ergenekon davasında ifade verecek. Darbe girişimini engellediği için kuvvet komutanları tarafından zehirleneceği iddia edilen Özkök'e 'Yemeklerini neden sefer tasıyla evden getirdiği' sorusunun yöneltilmesi bekleniyor.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ergenekon davasında tanık olarak ifade vermek üzere Silivri'ye geldi.

Davaya bakan 13. Ağır Ceza mahkemesi geçen hafta tanık sıfatıyla dinlenmesi için Özkök'e çağrı göndermişti. Daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Gider, bildiklerimi anlatırım" diyen Özkök, Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında dinlenecek.

Özkök'e yöneltilecek ilk sorunun, "Karargahta görevliyken yemeklerini neden sefer tasıyla evinden getirdiği" olması bekleniyor. Özkök'ün darbe girişimini engellediği için dönemin kuvvet komutanları tarafından zehirlebileceği endişesi taşıdığı iddia ediliyordu.

Özkök'e, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemdeki kuvvet komutanları tarafından hazırlandığı iddia edilen 'Ayışığı', 'Sarıkız' ve 'Yakamoz' adlı darbe planları da sorulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem