Özgecan'ın ardından satışlar patlama yaptı

Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından, biber gazına talep patladı. Firmalar özellikle üniversite öğrencisi genç kızlara biber gazı yetiştiremediklerini söylüyor. Öğrencilerin korunma amaçlı taşıdıkları biber gazlarının fiyatı 7 liradan başl

Özgecan'ın ardından satışlar patlama yaptı

Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından, biber gazına talep patladı. Firmalar özellikle üniversite öğrencisi genç kızlara biber gazı yetiştiremediklerini söylüyor. Öğrencilerin korunma amaçlı taşıdıkları biber gazlarının fiyatı 7 liradan başlıyor.

Tarsus’ta minibüs şoförü Suphi Altındöken tarafından öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin ardından, üniversite öğrencilerinin biber gazına talebi arttı. Özellikle üniversitede okuyan kız öğrenciler koruma amaçlı olarak biber gazı ve şok cihazı alıyor. Özellikle öğrenciler koruma önlemi olarak en çok biber gazı ve elektro şok cihazını tercih ediyor. 
 
Fiyatı 7 lira 
 
Biber gazlarını sadece TSK, emniyet ve Jandarma teşkilatlarının yanı sıra izin verilen özel güvenlik şirketleri ithal edebiliyor. Bunların haricindeki kurum ya da kişilerin ithal yetkisi yok. Ancak buna rağmen biber gazı alabilmek çok kolay. İnternette kısa bir aramadan sonra, ürünü satan firmalardan sipariş vererek biber gazı ve elektro şok cihazına sahip olunabiliyor. Çoğunluğu Almanya’dan ithal edilen bireysel kullanıma uygun biber gazları, 7   liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüksek gerilimli akım veren ve Çin malı olan elektro şok cihazlarının fiyatı ise 40 TL’den başlıyor. Elektro şok cihazları arasında fener görünümlü olan günlük kullanımda farkedilmeyen modeller de bulunuyor. 
 
Kız öğrenciler alıyor
 
Güvenlik malzemeleri satan sitenin yetkilisi Mesut Ay, biber gazının savunma amaçlı kullanıldığında suç olmadığını ancak soygun ve gasp olaylarında silah yerine geçtiğini söyledi, “20 mm’lik küçük boyutlu biber gazları herkese satılabiliyor. 100 mm’lik gazlar ise sadece resmi evrakla gelen kurumlara satılabiliyor. Fiyatlar 7 liradan başlıyor. Özgecan Aslan cinayetinden sonra ise kadınlar çok daha fazla biber gazı almaya başladı.” Toptan satış yapan ‘bibergazisok.com’ sitesinden bir yetkili ise Özgecan Aslan cinayetinden sonra özellikle öğrencilere biber gazı ve şok cihazı siparişi yetiştirmekte zorluk çektiklerini söyledi. 
 
BİBER GAZI NE YAPIYOR?
 
- Etkisine maruz kalan kişide geçici yanma hissi uyandırıyor
- Solunum sistemine zarar veriyor
- Kalpte yüksek çarpıntıya neden oluyor, kalp krizini tetikleyebiliyor
- Gözde geçici körlüğe neden olabiliyor
 
ELEKTRO ŞOK CİHAZI NE YAPIYOR?
 
- Cihazın dokundurulduğu kişide baygınlık ve kas gevşemesine yol açıyor. 
- Elektrik şoka maruz kalan kişi 20-30 dakikalık sürelerle etkisiz hale geliyor.
- Uygunsuz kullanıldığında kalp krizini tetikleyebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler