Özel muayenehanelere yakın markaj...

Cuma güna açıklanan kayıtdışı ekonomiyle mücadele planında, özel muayenehanelere yakın markaj da var. Doktorların özel muayenehaneleri takip edilecek; kayıtlara yansımayan sağlık hizmetleri tek tek saptanacak. ‘Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Eylem Plan

Özel muayenehanelere yakın markaj...

Cuma güna açıklanan kayıtdışı ekonomiyle mücadele planında, özel muayenehanelere yakın markaj da var. Doktorların özel muayenehaneleri takip edilecek; kayıtlara yansımayan sağlık hizmetleri tek tek saptanacak. ‘Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Eylem Planı’yla kayıtdışına neşter atmaya hazırlanan hükümet, hastalarını özel muayenehanesine çağıran doktorları denetim kıskacına alacak. Bu alanda kayıtdışılığın önlenmesi için mevzuattan kaynaklı boşluklar giderilecek

DENETİMDE KAYITDIŞINA BAKILACAK

Maliye Bakanlığı, sahada ürün kontrolü yapan diğer kamu kurumlarının denetim elemanlarından da yararlanacak. Örneğin, gıda denetimi yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı elemanları, denetim sırasında mali bir konuyla ilgili belge incelemesi de yapabilecek.

KARGOCUYLA İŞBİRLİĞİ

İnternetten yapılan ticarette büyük kayıtdışılık söz konusu. Maliye, kayıtdışılığı, kargocular ile işbirliği yaparak kaldırmaya çalışacak. Kargo ve lojistik şirketlerinin taşıma verileri ile e-ticaret verileri karşılaştırılacak.

KONUT HARİTASI ÇIKARILACAK

İnşaat sektöründeki kayıtdışılığın önlenmesi için inşaat süreci gözden geçirilecek. Kayıtdışına yol açan noktalar tespit edilecek.

UÇAK YAKITINA DA SIKI TAKİP

Havacılık sektörüne, ÖTV’siz yakıt veriliyor. ÖTV’siz akaryakıtın, diğer sektörlerde (özellikle otobüslerde) kullanılmasının önüne geçilecek. ÖTV’siz yakıtın alım, satım ve teslim aşamaları yakından izlenecek.

PEPE MESAJ VERECEK

Reytingi yüksek çizgi film ve programlar aracılığı ile çocuk yaştan vergi bilincinin geliştirilmesi için bazı adımlar atılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem