'Öyleyse başörtülü müşteri alma'

Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, son zamanlarda bazı şirket ve kuruluşların “bünyelerinde kesinlikle başörtülü bayan çalıştırmamak” prensibi üzerine kurdukları şirket politikalarını eleştiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.Şenocak, yapt

'Öyleyse başörtülü müşteri alma'

Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, son zamanlarda bazı şirket ve kuruluşların “bünyelerinde kesinlikle başörtülü bayan çalıştırmamak” prensibi üzerine kurdukları şirket politikalarını eleştiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Şenocak, yaptığı açıklamada, başörtüsü karşıtı CarrefourSA, Aras Kargo ve Finansbank şirketlerini sert bir dille eleştirerek, “O zaman başörtülü müşteri de kabul etmeyin” dedi.

Şenocak açıklamasında “Son günlerde medyaya yansıyan haberlerden anlaşıldığı kadarıyla CarrefourSA isimli kuruluştan sonra Aras Kargo ve Finansbank gibi şirketlerin de şirket politikalarını başörtüsü düşmanlığı üzerine kurdukları görülmektedir.

Çıkan haberlerden bu şirketlerin iş başvurularında başörtülü resim bulunan cv'lerin içeriğine bakmadan değerlendirme dışı bıraktıkları, bünyelerinde kesinlikle başörtülü personel çalıştırmadıkları ve bunu da şirket prensibi haline getirdikleri anlaşılmaktadır” dedi.

“ÖRTÜ DÜŞMANLIĞI NERDEN GELİYOR?”

Başörtü karşıtı firmaların takındığı tavrı anlamakta güçlük çektiğini belirten Şenocak, “Bu şirketlerin anlam veremediğimiz bu başörtü düşmanlığı acaba nereden gelmektedir? Bu şirketler, personelinin disiplinli, verimli ve düzgün çalışmasına değil de dış görünüşlerine mi bakmaktadır? Ülkemizde artık belli bir aşamanın kaydedildiği ve bir sorun olmaktan yavaş yavaş çıktığı başörtü meselesini bu özel şirketler neden hala kaşımaktadır? Acaba bu kişiler ticaretlerinde müşteri seçerken de müşterilerin dış görünüşüne veyahut inancına bakıp ona göre mi satış yapmaktadırlar? Veyahut işyerlerine başörtülü bir bayan geldiğinde onlara ‘Biz başörtülü müşteri kabul etmiyoruz, başka yere gidin' deyip başörtülü müşterileri de geri çeviriyorlar mıdır? Tüm bu sorular bile söz konusu şirketlerin prensip haline getirdikleri başörtü düşmanlığının vahametini ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı. 

“BAŞÖRTÜLÜ MÜŞTERİ DE KABUL ETMEYİN”

Söz konusu firmalara ve başörtü karşıtı diğer şirketlere seslenen Şenocak, “Madem kesinlikle başörtülü çalışan kabul etmiyorsunuz, insanların kariyer ve başarılarına bakmadan başörtülü bir fotoğrafa bakarak onların müracaatını geri çevirerek onlara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorsunuz, o zaman başörtülü müşteri de kabul etmeyin. Şimdiye kadar başörtülülerden ve ailelerinden elde ettiğiniz kazançları geri verin. Veyahut da çıkın güzelce özür dileyip hata yaptığınızı ve bu uygulamaya son verdiğinizi söyleyin” cümlelerini kullandı.

“BU ŞİRKETLERİ BOYKOT EDECEĞİZ”

Şenocak açıklamasının son bölümünde ise “Söz konusu şirketlerin ve diğer şirketlerin bu konuda gösterecekleri tavır ve uygulamaları yakından takip edeceğiz. Şayet aynı uygulamaya devam edecek olurlarsa bu şirketlere karşı tepkimizi en sert şekilde ortaya koyabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve ülke genelinde boykot kampanyası başlatacağız. Buradan başta üyelerimiz ve din görevlileri olmak üzere tüm sağduyulu vatandaşlarımıza bu konuda hassasiyet göstermelerini ve bu şirketlerle münasebetlerini gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem