Orman Yangınları Kontrol Altında

Muğla'da ve Balıkesir'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı.Muğla'da Şehitler Anıtı'na yakın bir bölgede 4 farklı noktada başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede 2 uçak, 4 helikopter, 10'dan fazla arazöz ve 100'e yakın orman işçisi il

Orman Yangınları Kontrol Altında

Muğla'da ve Balıkesir'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Muğla'da Şehitler Anıtı'na yakın bir bölgede 4 farklı noktada başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede 2 uçak, 4 helikopter, 10'dan fazla arazöz ve 100'e yakın orman işçisi ile çalışmalar sürdürülüyor.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, ''İlk 3 yangının yoldan geçen birinin attığı sigara izmariti ile başladığı düşünülebilir fakat son yangının çıktığı noktadan elektrik teli bile geçmiyor, bu düşündürücü. Tepede çıkan bu yangının mantıklı bir açıklaması yok'' dedi.

Muğla Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale ederek yangının büyümesini önlediğini belirten Gürün, ''Yangının kesin çıkış nedeni yapılan inceleme sonrasında belli olacak. İlk tespitler insan kaynaklı olduğu yönünde'' diye konuştu.
Yangın nedeniyle polis ekipleri tarafından ulaşıma kapanan Muğla-Milas ve Bodrum yolu da ulaşıma açıldı.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çıkan ve 20 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangının da kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.
Sındırgı Kaymakamı Avni Oral, Kertil köyü yakınlarında, Köletutuldu mevkisindeki kızılçam ormanında çıkan yangında, şimdiye kadar 20 hektar ormanlık alanın tahrip olduğunu belirterek, ''Söndürme çalışmalarına askeri birlikler ve 5 helikopter de destek veriyor. Yangını tamamen kontrol altına almaya çalışıyoruz'' dedi.

KUYUCAK VE MİLAS'DA ORMAN YANGINI
Muğla'nın Kuyucak ve Milas'ın Kazıklı mevkilerinde orman yangını çıktı.
Akyaka Beldesine bağlı Kuyucak ve Milas ilçesine bağlı Kazıklı mevkilerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı.

Aynı saatlerde başlayan yangınlara çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem