Ordu’da bıçak taşımak yasaklandı

Ordu'da kuru sıkı ses ve gaz tabancaları, kelebek tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçak ve benzeri aletlerin taşınması yasaklandı. Ordu Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ordu Valiliği'nin 2 Nisan 2007 tarihli kararı hatırlatı

Ordu’da bıçak taşımak yasaklandı

Ordu'da kuru sıkı ses ve gaz tabancaları, kelebek tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçak ve benzeri aletlerin taşınması yasaklandı.

Ordu Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ordu Valiliği'nin 2 Nisan 2007 tarihli kararı hatırlatılarak Ordu il sınırları içerisinde kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla, 6136 Sayılı Kanun kapsamına girmeyen kuru sıkı ses ve gaz tabancaları, kelebek tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin taşınmasının yasaklandığı belirtildi.

BUNLAR YASAK

Buna göre 6136 sayılı Kanun kapsamına girmeyen, namlu uzunluğu 8 cm ve daha fazla olup, sabit veya sabitlenebilir namlu vasfı bulunan her türlü kesici ve delici bıçaklar ile belli iş, meslek, sanat ve sportif amaçlarla kullanılan kasap bıçağı, ekmek bıçağı, sırtı testere dişli av bıçağı, tek veya iki yüzü keskin olarak özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ile şiş, raspa tornavida ve benzerlerinin Ordu il sınırları içerisinde 18 yaşından küçüklerin, satın alması, taşıması, bunlara satılması ve satılmaya aracılık edilmesinin yasaklandığı kaydedildi.

'EMRE UYMAYANA" 208 TL PARA CEZASI

Açıklamada şöyle denildi:

"Bu aletleri 18 yaşını dolduranların park, meydan, cadde, sokak, okul önü, okul bahçesi, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve yerleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, toplu taşıma araçları, tüzel kişiliklere ait lokal ve benzeri yerler, açık ve kapalı yer toplantıları ile miting ve yürüyüşlerde üzerinde veya çantalarında bulundurmaları veya taşımaları yasaktır. Maddede sayılan bıçak, alet ve benzerlerinin her an kullanıma elverişli olacak ve kolayca ulaşılabilecek şekilde ambalajsız veya paketlenmemiş olarak nakledilmesinin ve okul önü ve çevresinde tezgah kurulmak suretiyle vb. şekillerde satışı yasaktır."

Açıklamada, bu şartlara riayet etmeyenlerin 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun "Emre Aykırı Davranış" başlıklı 32. maddesinde öngörülen 208 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Ordu’da bıçak taşımak yasaklandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler